Cygate växlar upp inom it-säkerhet med tungviktare från bank
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Cygate växlar upp inom it-säkerhet med tungviktare från bank

Cygate växlar upp inom it-säkerhet med tungviktare från bank

Publicerat av: Redaktionen
Mikael Augustinson, Cygate

Mikael Augustinson, Cygate.

När Cygate ska stärka greppet kring it-säkerhet väljer man att rekrytera en man från finansbranschen.

Han heter Mikael Augustinson, har fått jobbet som konsultchef på Cygates Malmö-kontor och kommer senast från danska Saxo Bank, där han var it-säkerhetschef.

– Vi är oerhört glada att Mikael väljer att komma till oss. Med sin långa erfarenhet som IT-säkerhetsansvarig på kundsidan i en rad olika branscher kommer han att vara en viktig del i att ytterligare utveckla vårt säkerhetserbjudande, säger Michael Mothander, ansvarig för säkerhetsområdet på Cygate.

Ska utveckla säkerhetserbjudandet

Han får elva säkerhetskonsulter under sig och ska också arbeta med att utveckla Cygates erbjudande överlag inom it-säkerhet, enligt pressmeddelandet.

– Eftersom jag tidigare arbetat på reglerade marknader är jag väl insatt i kravbilden och lagar kring bland annat nätsäkerhet, hantering av data i molnet, integritetsfrågor och outsourcing. Jag ser en stor potential i att driva dessa frågor inom ramen för Cygates satsning på IT som tjänst och jag ser fram emot att nu arbeta för att föra upp säkerhetsfrågan på agendan hos svenska företag, säger Mikael.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>