D-Link och Clavister ökar säkerheten med nytt gemensamt produkterbjudande

Clavister och D-Link, världsledande inom trådlösa nätverk för hem- och SMB-marknaden, har idag ingått ett långsiktigt avtal.

aee262d28e3f388c_800x800ar
Jim Carlsson, VD på Clavister

I syfte att vinna betydande andelar av marknaden för nätverkssäkerhet, har D-Link lanserat en ny brandvägg, DFL-870 avsedd för SMB*) och företagskunder.

DFL-870 är den första produkten i en planerad serie av högpresterande säkerhetsprodukter. För denna nya produktlinje har D-Link valt Clavister att leverera ett komplett utbud av säkerhetsmjukvara.  Som en del av detta avtal kommer Clavister även att leverera avancerade tekniska tjänster och underhåll. 

D-Link är en av marknadsledarna inom flera produktområden inom kommunikations-lösningar, inklusive trådlöst nätverk, switchar och IP-kameror. På tillväxtmarknader som Indien, har D-Link en tydlig marknadsledande position med över 30% av den trådlösa nätverksmarknaden. Clavister förväntar sig att överenskommelsen skall generera intäkter under Q4 2016. Med tanke på D-links marknadsposition och starka ambitioner med den nya produktlinjen, räknar Clavister med att intäkterna från D-Link växer till flera miljoner dollar under de kommande tre till fem åren, med åtföljande mycket höga marginaler. 

Jim Carlsson, VD på Clavister kommenterade: “Detta avtal med D-Link gör det möjligt för oss att kombinera våra företags respektive styrkor för att leverera säkerhetslösningar till ett för kunderna konkurrenskraftigt pris, särskilt på tillväxtmarknader där D-Link har en stark närvaro. Vi ser fram emot ett nära samarbete med D-Link där vi förser marknaden med dessa nya produkter. ” 

ML Jean, D-Link’s head of Enterprise Switches på D-Link säger: “Den nya, D-Link Unified Threat Management (UTM) brandväggslösningen, är en ”best-in-class” säkerhetslösning som sammanför år av forskning och utveckling i en enda robust ”end to end”-lösning för företag. Genom detta partnerskap, räknar vi med att öka säkerheten och tryggheten för företag runt om i världen. När Clavisters kraftfulla programvara kombineras med D-Links  30-åriga globala närvaro, omfattande distributionskanaler och starka SMB*)- och företags –relationer, borgar detta för ett starkt genomslag i nätverkssäkerhetsbranschen.”

Post Comment