Ny europeisk kanal- och partnerchef på ServiceNow – Daniel Österbergh

ServiceNow har anställt Daniel Österbergh som Vice President Channel & Alliances i EMEA-regionen.

Ny europeisk kanal- och partnerchef på ServiceNow - Daniel Österbergh 1
Daniel Österbergh som Vice President Channel & Alliances i EMEA-regionen

Han tar med sig mer än tio års erfarenhet från seniora kanalroller i IT-branschen. Han kommer närmast från rollen som kanalchef för västra Europa på EMC, där han bidrog till att växa intäkterna från kanalen från omkring 50% till 80% av omsättningen under en femårsperiod. Han har också arbetat som försäljningschef mot små och medelstora företag på Avaya, där han ansvarade för att utveckla och exekvera företagets kanalstrategi.

I sin nya roll ska Daniel Österbergh bygga vidare på marknadsstrategin i EMEA genom rekrytering av nya strategiska partners i regionen och förvalta nya affärsmöjligheter. Han är direkt underställd Tony Beller, som är globalt kanalansvarig för ServiceNow. Daniel Österbergh leder i den nya rollen ett växande team av lokala och regionala kanal- och partneransvariga i Norden, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Sydeuropa. Även om IT Service Management (ITSM) fortsätter vara en central del av ServiceNows erbjudande är ett strategiskt fokus också att bygga relationer med kanalpartners inom tillväxtområdena kundservice, SecOps och HR.

“Jag har följt ServiceNow i många år och det är tydligt att företaget är i en unik position på marknaden genom att man återskapar de användarupplevelser vi alla känner igen som konsumenter. Att bygga partnerskap som båda parter tjänar på är nyckeln till vår strategi. Vi ger våra partners kraften att tala med sina kunder på nya sätt, bidra till kundernas digitala transformation, och skapa affärer bortom ITSM”, säger Daniel Österbergh.