Danska flyg- och försvarsspecialisten Terma säkrar sin datahantering och spårbarhet med IFS Applications 10

Omfattande uppgradering när Danmarks största företag inom flyg och försvar rullar ut IFS-lösning till alla 1 600 anställda världen över.

Danska flyg- och försvarsspecialisten Terma säkrar sin datahantering och spårbarhet med IFS Applications 10 1IFS, den globala affärssystemleverantören, meddelar idag att Terma, en global tillverkare och leverantör av militär och civil elektronik, programvara och flygstrukturer, har valt att uppgradera sin ERP-plattform till IFS Applications 10.

Terma är den danska försvarsindustrins största aktör och leverantör till F-35 Joint Strike Fighter. Företaget ser en snabb tillväxt och har ökat sina försäljningsintäkter med dubbla siffror fyra år i rad. Idag levererar koncernen ett växande antal projekt genom sina 16 enheter över hela världen.

IFS Applications har sedan 2001 spelat en viktig roll för att stödja Termas komplexa affärsverksamhet och strikta krav på projektledning och spårbarhet. För att stödja sin fortsatta globala expansion behövde Terma modernisera sin IT-miljö med robusta verktyg i en toppmodern, webbläsarbaserad användarupplevelse.

Genom att uppgradera till IFS Applications 10 kan Terma dra nytta av kraftfull funktionalitet inom nyckelområden som projektledning, CRM och HR.

Dessutom optimerar det nya användargränssnittet IFS Aurena affärskritiska områden som dokumentation och spårbarhet genom att användaren får tillgång till ERP-plattformen på vilken enhet som helst, när som helst.

– Företag i vår bransch måste uppfylla mycket höga krav på datahantering och spårbarhet. Genom att uppgradera till IFS Applications 10 säkerställer vi att vi fortsätter att uppfylla dessa krav och ha full kontroll över hela försörjningskedjan. En annan viktig komponent för oss var den utökade kapaciteten att automatisera tidigare arbetsintensiva affärsprocesser. Ett exempel är ekonomisk förvaltning, som nu konsolideras automatiskt så att alla dotterbolag som är inblandade i ett projekt omfattas. Dessa förbättringar ger oss viktiga konkurrensfördelar när det gäller optimerad projektledning och effektivitet i våra processer, säger Jørgen Eskildsen, IT-chef på Terma.

Han fortsätter:

– IFS Applications är den perfekta lösningen för projektcentrerade företag med global verksamhet, och därför använder vi det som vårt centrala dokumenteringssystem. Tack vare dess omfattande och fullt integrerade funktionalitet kan vi sjösätta robusta CRM- och HR-funktioner utan någon komplicerad systemintegration. Det innebär att vi kan utnyttja en central plattform med färre resurser.

– Vi är stolta över Termas fortsatta förtroende för våra medarbetare och lösningar och vi ser fram emot att fortsätta vår gemensamma resa som påbörjades för 17 år sedan. IFS Applications 10 är det naturliga valet för globala, projektdrivna företag som vill öka sina möjligheter till värdeskapande, och samtidigt få en intuitiv användarupplevelse, säger Elni Kullmer, chef för IFS i Skandinavien.