Daresay och Clas Ohlson vinner internationell designtävling

Digitalbyrån Daresay har för andra året i rad vunnit priser i Red Dot Award, en av världens största och mest prestigefyllda designtävlingar.

Daresay och Clas Ohlson vinner internationell designtävling 1Tävlingen premierar varje år projekt inom tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept. I år vann Daresay i kategorierna ”Apps/Tools” och ”Interface & User Experience Design, Smart Home Solutions”, för sitt samarbete med Clas Ohlson och deras smarta-hem-app Clas Ohlson Home, samt den nya uppkopplade produkten Smart Plug.

– Det här är ett internationellt erkännande för Clas Ohlsons satsning. För oss på Daresay har det varit roligt att arbeta så nära Clas Ohlson-teamet eftersom de precis som vi drivs av en stark vilja att göra det smarta hemmet enkelt och tillgängligt för alla, säger Kurt Sillén, Business Director på Daresay.
Förra året vann Daresay och Länsförsäkringar pris för bästa bankapp. Inför årets upplaga har över 8600 bidrag skickats in till tävlingen och vinnarna har utsetts av en internationell jury bestående av tjugofyra experter. Alla utmärkelser delas ut på en stor gala i Berlin den 26 oktober.

– En viktig del i att projektet blivit så lyckat är att vi på Clas Ohlson och teamet på Daresay redan från start haft en gemensam målbild i att göra människors liv i vardagen lite enklare. Det har faktiskt handlat mer om att välja bort funktioner än att lägga till för att skapa största värde för användaren, och här har Daresays arbetssätt och erfarenhet varit mycket värdefullt, säger Peter Olsson, kategorichef multimedia på Clas Ohlson.

Om Red Dot Award
Red Dot Award är en internationell designtävling som anordnas av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Essen, Tyskland. Priset har delats ut sedan 1955 och är indelat i tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept.