Datto bidrar till skapande av nytt ramverk för bekämpning av utpressningsattacker
Hem LeverantörDatto Datto bidrar till skapande av nytt ramverk för bekämpning av utpressningsattacker

Datto bidrar till skapande av nytt ramverk för bekämpning av utpressningsattacker

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Ransomware Task Force har tagit fram ett ramverk för hur företag bör hantera hotet från utpressningsattacker – Dattos CISO Ryan Weeks är en av säkerhetsexperterna som bidragit till att ta fram ramverket. Ramverket presenteras i ny rapport som ska vara vägledande i förebyggande och hantering av ransomware.

Datto bidrar till skapande av nytt ramverk för bekämpning av utpressningsattacker

Datto, som specialiserar sig på molnbaserad mjukvara och skräddarsydda säkerhetslösningar för leverantörer av IT-funktionstjänster (MSP:er), meddelar idag att de tillsammans med de andra medlemmarna i organisationen Ransomware Task Force (RTF) tagit fram ett ramverk för hur företag och organisationer bör förebygga och hantera utpressningsattacker via kidnappningsprogram. I samband med detta har RTF tagit fram rapporten “Combating Ransomware: A Comprehensive Framework for Action”. Dattos CISO Ryan Weeks är en av huvudmedlemmarna i RTF, som är en koalition av mer än 60 experter från olika branscher, myndigheter, rättsväsende och internationella organisationer som samlats i kampen mot utpressningsattacker.

RTF, som bildades i januari av amerikanska Institute for Security and Technology (IST), menar att attacker med kidnappningsprogram utgör en akut nationell säkerhetsrisk i länder världen över. Dattos ransomwarerapport Global State of the Channel visar att 95 procent av MSP:er meddelar att de själva utsatts för utpressningsattacker allt oftare och 78 procent av dem rapporterar också en ökad mängd utpressningsattacker mot deras kunder – främst små och medelstora företag – under de senaste två åren.

Då RTFs medlemmar kommer från en mängd olika branscher och sektorer har de kunnat ta fram en mångfacetterad och helomfattande strategi för att hantera den ökande förekomsten av utpressningsattacker.

RTFs ramverk grundar sig på fyra huvudsakliga mål:

  • avskräcka cyberkriminella från utpressningsattacker genom en nationellt och internationellt koordinerad, prioriterad och helomfattande strategi;
  • störa cyberkriminellas möjligheter att tjäna pengar på utpressningsattacker och minska deras intäkter från användningen av kidnappningsprogram;
  • hjälpa verksamheter att vara bättre förberedda på utpressningsattacker; och
  • svara på utpressningsattacker på ett mer effektivt sätt.

De 48 åtgärderna som rekommenderas i RTFs rapport ger vägledning kring hur verksamheter bäst tar itu med några av de grundläggande orsakerna till den pågående epidemin av utpressningsattacker, däribland hur man hanterar att det är så enkelt för cyberkriminella att utföra dessa attacker, svårigheten att spåra kryptovalutor och bristen på resurser för brottsbekämpning.

– Denna rapport är ett viktigt steg för att hjälpa organisationer och länder som drabbas av utpressningsattacker att kunna införa rätt skydd, ha förmåga att verkställa åtgärder, finansiera åtgärderna samt att göra skillnad, säger Ryan Weeks, CISO på Datto. Vi på Datto är stolta över att kunna bidra till denna banbrytande koalition, och ser fram emot den dag då hotet från utpressningsattacker inte längre hänger över medborgare, studenter, lärare, företag, sjukhus och länder världen över.

För att läsa RTF:s rapport.

För mer information om hur Datto bygger Cyberresiliens,

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>