Datto blir en del av Ransomware Task Force
Hem Säkerhet Datto blir en del av Ransomware Task Force

Datto blir en del av Ransomware Task Force

Publicerat av: Redaktionen

Datto blir en av de grundande medlemmarna av nya Ransomware Task Force, en organisation som kommer att utbilda företag inom cybersäkerhet i alla branscher och därmed sätta cybersäkerhet högst upp på agendan under 2021.

Datto blir en del av Ransomware Task Force

Datto blir en del av Ransomware Task Force

Datto, som specialiserat sig på molnbaserad mjukvara och skräddarsydda lösningar för leverantörer av IT-funktionstjänster (MSP:er), har just meddelat att de har blivit en del av Insititute for Security and Technology’s Multi-Sector Ransomware Task Force – förkortat RTF.

Datto blir därmed ett av de grundande företagen och går tillsammans med andra kända IT-säkerhetsföretag in i kampen mot IT-brottslighet. Inom RTF kommer Datto att representera MSP:er genom att fokusera på små och medelstora företags utmaningar och behov.

– Cyberbrottslingar lär sig av varandras attacker genom att dela information och ständigt utveckla sin förmåga att tjäna pengar, förklarar Ryan Weeks, CISO hos Datto. Alla typer av företag och myndigheter måste därför hantera cyberhoten tillsammans, eftersom det inte längre är ett alternativ att bekämpa de sofistikerade hackarna på egen hand. Endast genom att arbeta tillsammans och mellan olika branscher kommer vi kunna ligga steget före hackarna.

Cybersäkerhet är en livslång resa

Cyberhot, och framför allt ransomware-attacker, har blivit ett växande problem för alla företag inom alla branscher. Kombinationen av många anställda som arbetar hemifrån på grund av den globala COVID-19-pandemin och hackarnas goda anpassningsförmåga och kreativitet, har skapat en cybersäkerhetsmiljö som cyberkriminella har utnyttjat. FBI har redan tidigare varnat för att cyberattacker har ökat med hela 400 procent sedan den globala pandemin startade.

– På Datto har vi lärt oss att cybersäkerhet är en livslång resa som kräver både vaksamhet och investeringar, förklarar Tim Weller, CEO hos Datto blir en del av Ransomware Task Force. Företag och organisationer måste ständigt förbättra sin IT-säkerhet och hela tiden blicka framåt mot potentiella framtida hot.

De MSP:er som levererar Dattos lösningar behöver ligga i framkant i cyberkriget, där de både måste skydda sin egen infrastruktur, men också sina små och medelstora kunders IT-system mot cyberhot som kidnappningsprogram. I Dattos senaste Ransomware-rapport säger 60 procent av MSP:erna att deras kunder, små och medelstora företag, påverkades av kidnappningsprogram under första halvåret 2020, vilket gjorde kidnappningsprogram till det största cyberhotet för små och medelstora företag.

En del av Dattos ansvar inom Ransomware Task Force kommer vara att utbilda mindre företag i cybersäkerhet. Endast genom att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder kan små och medelstora företag undvika det kostsamma stillestånd som uppstår direkt efter en attack.

– Vi är stolta över och ödmjuka inför att vara en av grundarna av Ransomware Task Force och att arbeta med de bästa inom politik, brottsbekämpning och cyberskydd, säger Tim Weller. Vi ser fram emot de många framtida diskussionerna vilka mål vi kan påverka och inte minst att göra MSP så cyberresistent som möjligt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>