De är Sveriges mest jämställda företag
Hem Kvinnor på Kanalen De är Sveriges mest jämställda företag

De är Sveriges mest jämställda företag

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] För första gången någonsin har rankingen SHE Index Powered by EY  presenterats i Sverige.

De är Sveriges mest jämställda företag

SPP Pension och Försäkring knep förstaplatsen just före Nordic Entertainment Group och kan därmed titulera sig som Sveriges mest jämställda företag.

SHE Index – Powered by EY är ett långsiktigt initiativ, instiftat i Norge, som syftar till att uppmuntra företag att fokusera på mångfald och inkludering. 2020 var lanseringsår i Sverige, och nu deltar över 30 företag i sammanställningen.  Vinnaren, SPP Pension och Försäkring, presenterades på SHE Conference 2021 under fredagen. Prisutdelare var Norges statsminister Erna Solberg och Christin E. Bøsterud, CEO på EY i Norge.

– Först och främst vill jag gratulera SPP Pension och Försäkring till förstaplatsen. De har, precis som övriga deltagande företag, visat att de vill vara med och driva transformationen. Ambitionen med SHE Index är att företag ska kunna mäta sin resa mot ökad insikt, jämställdhet, mångfald och i slutändan lönsamhet. Indexet ska ses som en utgångspunkt för att mäta och driva inkluderingsarbete. Det är alltså ett verktyg som ger en indikation på nuläget, och det allra viktigaste är förflyttningen från lägre till högre resultat över tid, säger Camilla Rundberg, expert inom Diversity & Inclusion inom People Advisory Services på EY i Sverige.

Den 8:e mars öppnar registreringen till SHE Index 2021. Indexet kommer vara öppet för alla företag som är momsregistrerade i Sverige, och alla företag som har över 50 anställda inkluderas i den årliga SHE Index-rankingen och rapporten. Deltagande och tillgång till verktyget är kostnadsfritt. Det handlar om 36 frågor som ska besvaras inom sex olika kategorier (representationsmål, rekrytering, talangutveckling, belöningsstruktur och handlingsplaner och intersektionalitet med andra aspekter av mångfald). Baserat på informationen beräknas ett individuellt index för varje företag, vilket är ett tal mellan 0 och 100, som sammanfattar den nivå som företaget nått i sitt inkluderingsarbete.

– Deltagande företag har visat uppskattning över indexet då det ger en ökad transparens och möjlighet till mätning och uppföljning. Så nu hoppas vi på ännu fler registreringar för 2021, målsättningen är att dubblera antalet deltagande företag, säger Johanna Kropp, expert inom Diversity & Inclusion inom People Advisory Services på EY i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>