De bästa molnbaserade affärssystemen utsedda – Unit4 lyfts fram som ledande inom tjänstesektorn

Analysföretaget Constellation Research har nyligen publicerat rapporten “Innovations Abound in Global Cloud ERP Suites”.

De bästa molnbaserade affärssystemen utsedda – Unit4 lyfts fram som ledande inom tjänstesektorn 1Rapporten identifierar branschtrender och ledande leverantörer inom molnbaserade affärssystem (ERP). Bland affärssystem anpassade till tjänsteleverantörer marknadsförs Unit4 som branschledare.

Den prisbelönta forskningsbyrån skriver att kunder väljer Unit4 eftersom företagets lösningar är baserade på flexibel konfiguration samt djup vertikal expertis. Det är också ett plus att Unit4 fokuserar på den medelstora marknaden, och inte minst att programvaran sätter människor i centrum för dess design och användargränssnitt.

I sitt arbete med rapporten har Constellation Research samlat information från 200 ledande teknikföretag som tillhandahåller molnbaserade affärssystem. Constellation Researchs vd Ray Wang talar om de många fördelarna med Unit4:s plattform.

– Vi har pratat med Unit4:s kunder och ser att Unit4:s People Experience Suite ger dem solida servicelösningar. Plattformen ger möjlighet till omfattande automatisering och lösningar för leverantörer av till exempel finansiella tjänster, högre utbildning, den offentliga sektorn och ideella organisationer, förklarar Ray Wang.

I rapporten anges också att Unit4:s lösningar med litet eller ingen kod (även kallat low-code / no-code) gör det lättare för kunder att integrera snabbt. Detta är en viktig faktor för företag som vill migrera till molnbaserade affärssystem.

– Denna rapport definierar tydligt skillnaden mellan vårt serviceinriktade system jämfört med produktinriktade system. Rapporten placerar Unit4 som marknadsledande bland leverantörer fokuserade på tjänstesektorn, säger Unit4:s vd Mike Ettling, som också är angelägen om att förklara vad affärssystemet gör för anställdas välbefinnande.

– Anställda får tillgång till information från hela företaget så att de inte bara fokuserar på sitt dagliga arbete utan även vet att deras ansträngningar är meningsfulla i den stora bilden, säger Ettling.