B3IT: ”De har en utmaning på den mobila sidan”

Anders Dudley, B3IT Connexions
Anders Dudley, B3IT Connexions.

MICROSOFT PARTNERDAY 2014 /Microsoft befinner sig som bekant på en resa där den tidigare licensbaserade affärsmodellen skrotas till förmån för teknik och leveranssätt som stödjer moln, mobilitet och ändrade köpmönster hos kunderna. Under Microsoft Partnerday 2014 beskrev de olika aspekter av den förändringen och delade med sig av sin syn på hur partner kan följa med i den. Och vd Jonas Persson tryckte i sitt välkomsttal på att han ser nätverkandet med Microsofts partner som en central del i den här utvecklingen.

– Man blir aldrig starkare än sitt nätverk, sa han. Så det är viktigt för oss att nätverka med er, bygga nya relationer och lyssna på er.

Vi gav oss ut i vimlet för att ta reda på hur leverantörens syn på verkligheten rimmar stämmer med den deras partner har. Och givetvis om leverantörens sätt att vrida om sin strategi är uppskattat.

Anders Dudley på B3IT Connexions har bara gott att säga om Microsoft. Han kallar dem proffsigast i branschen när det gäller att ta hand om sina partner och har svårt att se något område där de skulle kunna bli bättre som partner.

– Däremot tycker jag att de skulle kunna ta mer marknadsandelar. Det är väldigt mycket open source, väldigt mycket Java, Oracle, Google. Så det finns andelar att ta.

Den här förändringen då, hur ser du på den?

– Det är en naturlig utveckling, it på kran, man förväntar sig att it ska funka och utan att man ska behöva ha egna resurser. Vi bygger lösningar åt kunden och de kommer att existera i molnet.

Förändringen som Microsoft gör för sin del då – gör de på rätt sätt?

– Ja, i och med att man har insett att det är mobila enheter som kommer åt content mer än något annat tror jag det är helt rätt. Men de har en utmaning, framför allt på den mobila sidan och med sina deviser. De måste fortfarande bevisa att de kan vara med och tampas med Ios och Android-telefoner.

– Däremot har de ett stort community med utvecklare som kan bygga lösningar. Så ur ett mjukvaruperspektiv tror  jag inte att det är några problem.

Gör ni förändringar själva för att följa med Microsoft?

– Vi tog steget för flera år sedan att köra alla våra egna applikationer i molnet, så vi har inga egna servrar. Vi utvecklar i molnet och allt vi har i form av stödapplikationer är molnbaserat idag.

– Och Microsoft är ju för övrigt inte de enda som gör den här förändringen, Google och många andra gör det ju också.

Läs vad andra partner säger 

Mogul ”Gå tillsammans med oss ut till kunderna”

Qbranch: ”Vi vill ha mer stöd kring storytelling”

Itero ”Förändringen är bra – men information kan bli bättre”

IXX IT-partner ”Ge oss mer utbildning kring Office 365”

Post Comment