De ligger bakom ljudsystemet i Volvo XC90
Hem Trender De ligger bakom ljudsystemet i Volvo XC90

De ligger bakom ljudsystemet i Volvo XC90

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande konsultföretaget Consid har precis avslutat ett projekt tillsammans med ljudoptimerings-jätten Dirac från Uppsala, där de hjälpt företaget utveckla en applikation som optimerar ljudet och användarupplevelsen i bland annat Volvo XC90.

Ljudoptimeringstekniken har satt standarden för dagens bildindustri. ”Tack vare tätt samarbete mellan två spetsverksamheter har vi lyckats skapa en De ligger bakom ljudsystemet i Volvo XC90 2högteknologisk innovation som tar ljudet i bilindustrin till nästa nivå”.

Dirac specialiserar sig på digitalt ljud och ljudoptimering för olika kundkategorier – mobile, home & professional, automotive och hörlurar. Dirac grundades år 2001 av några elever på Uppsala universitet och har sedan dess kommit att revolutionera ljudet inom samtliga av de områden företaget bedriver verksamhet.

Diracs mjukvara finns installerad på över 200 miljoner telefoner, främst i Kina, där majoriteten av de kinesiska mobiltillverkarna är kunder till företaget. Inom kategorin automotive är Diracs teknologi främst framtagen för segmentet premiumbilar, där Volvo XC90 är den första bil i världen byggd på ljudoptimeringsteknologin Dirac Unison, vilket resulterade i att Volvo XC90 fick utmärkelsen Best Audio System på Car Tech Awards 2016.

Inför Diracs senaste projekt hos Volvo Cars, tog företaget hjälp av det snabbväxande IT- och managementkonsultbolaget Consid för något som Hans Möller, Head of Product Development High Performance på Dirac, beskriver som deras hittills viktigaste utvecklingsprojekt.

Dirac har tillsammans med Consid utvecklat ett nytt universiellt verktyg, Dirac Filter Lab, som skall användas för att konfigurera flera av Diracs teknologier och sedan användas i framtida bilmodeller. Consid med expertkompetens inom applikationsutveckling och usability bistod Dirac med att göra verktyget effektivt och användarvänligt. Niclas Hedenskog, vd Consid Uppsala, kommenterar samarbetet:

– Vi är glada över det förtroende vi fått från Dirac. Tack vare tätt samarbete mellan två spetsverksamheter har vi lyckats skapa en högteknologisk innovation som tar ljudet i bilindustrin till nästa nivå. Vi ser positivt till vårt långsiktiga partnerskap där vi bistått Dirac med konsulttjänster i över tre år. Det har varit fantastiskt rolig och givande att få vara en del av Diracs utveckling och framgångssaga.

Dirac Filter Lab släpptes för tre veckor sedan och har satt standarden för tuningverktyg inom bilindustrin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>