Hem NyheterInternet Of Things ”De som samarbetar överlever”

”De som samarbetar överlever”

Publicerat av: Redaktionen

Den 12 november arrangeras Arrow IoT Summit 2019 på Stockholm Waterfront. I år är det närmare 50 leverantörer på plats. Ett bevis på att eventet fyller en viktig roll.

”De som samarbetar överlever” 2

Christian Lindberg, Marketing Manager på Arrow ECS

Förra året blev det fullbokat. Ja, faktiskt överbokat. Därför har de ökat antalet platser i år. Vi frågar Christian Lindberg, Marketing Manager på Arrow ECS, om varför de arrangerar ännu ett event om Internet of Things.

”Vi har arrangerat ett stort antal IoT-event och intresset har varit stort. Det betyder att många går runt och funderar på vad de själva kan göra. Vi ser även att den allmänna mognaden på marknaden har ökat. Tyvärr är det inte alla företag som har kommit igång och ett av våra mål i år är att få ut budskapet att nu går IoT-tåget och de som inte har hoppat på det hamnar helt enkelt på efterkälken”, svarar Christian.

Det handlar inte om robotar

”Ibland hör jag kommentarer om att IoT är krångligt och svårt. Att det handlar om robotar. På Arrow vill vi tvätta bort den stämpeln. IoT är inte ”rocket science”. För att besökarna på IoT Summit ska få en bättre förståelse för vilka möjligheter som finns kommer vi att erbjuda dem att se olika befintliga implementeringar i mindre format”, säger han.

Christian ger oss flera exempel på att det händer mycket inom IoT nu. En standardisering för sensorer är på gång. Även kvalitetsstämplar för sensorer kommer inom kort. Han menar att mognadsgraden på dagens lösningar kräver att samtliga delar av en IoT-lösning måste hålla hög klass. Paketeringen är också något som har utvecklats. Sensorer, kommunikation och analys med mera hålls ihop på ett mycket bättre sätt nuförtiden enligt Christian.

”Det finns en enkelhet numera när det gäller att skapa olika lösningar inom IoT och utvecklingen står inte still. Det går blixtsnabbt”, förklarar Christian.

Ett smörgåsbord av möjligheter

”De som samarbetar överlever” 3

Nikolai Warner, Channel Developer på Arrow ECS

På IoT Summit kommer det att finnas möjligheter att ta del av flera olika exempel på IoT-lösningar som Arrows kunder och partners har utvecklat, bland annat inom fastighetsbranschen.

Vi pratar även med Nikolai Warner, Channel Developer, på Arrow ECS. Han berättar att årets fokus kommer att vara skalbarhet.

”Det finns ett behov hos många företag att skapa IoT-lösningar. Vi vill lyfta fram exempel på lösningar som är skalbara och på så sätt kan passa alla kunder oavsett storlek. Dessutom vill vi visa på repeterbara lösningar som kan återanvändas på ett effektivt sätt. Även det för att få alla aktörer att hitta nycklarna till IoT-lösningar som passar deras egen IT-budget, utan att tumma på kvaliteten”, berättar Nikolai.

”Vi tror stenhårt på samarbete. Ingen kan göra det själv. Olika leverantörer måste peka på varandra och hjälpa kunderna att hitta de olika kompetenserna som behövs”, säger han.

”Alltför ofta kommunicerar inte de som arbetar med hårdvara respektive mjukvara fullt ut med varandra. Det finns självklart många anledningar till det. Om vi kan hjälpa till med att få igång den dialogen så är jag övertygad om att vi kan nå vårt mål, nämligen att på ett enkelt sätt skapa effektiva och säkra lösningar till en rimlig kostnad. Vi vill vara IT-branschens kokbok där man kan hitta recept som passar alla smaker och inriktningar”, berättar Nikolai engagerat.

”Tekniken är här idag. Lösningar finns redan. Alla som kan hjälpa dig att förverkliga din smarta lösning kommer att finnas på plats på Arrow IoT Summit. Denna dag är till för att Du ska kunna finna dina partners, dina leverantörer och kompetenser. Detta ger dig möjligheten att bygga ditt nätverk för att förverkliga den där nya smarta tjänsten eller produkten åt ditt företag. En IoT-lösning kan lättare förverkligas när man hittar ekosystemet av komponenter för att lösa en kompetensfråga, en teknikfråga eller att finna affärsvärdet för ett mer lyckosamt företagande. Arrow IoT Summit är ett Nätverksevent där vi vill bygga ett ekosystem av kompetenser för IoT men även för Artificiell Intelligens (AI), Maskininlärning (ML) och inte minst IT-säkerhet”, säger Christian Lindberg.

Eventet kommer att avslutas med en inblick i hur IoT och IT är den avgörande framgångsfaktorn för olika Racing Team. Arrow är sponsor av ett team i IndyCar där Marcus Ericsson från Sverige är en av förarna. Om allt går som planerat kommer han att närvara och berätta om säsongen som varit.

Läs mer och anmäl dig här:  https://www.iotsummit.solutions/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>