De talar på Women in Tech 8 mars
Hem Kvinnor på Kanalen De talar på Women in Tech 8 mars

De talar på Women in Tech 8 mars

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Idag avslöjar Women in Tech några av talarna på årets event som går av stapeln på internationella kvinnodagen den 8 mars.

De talar på Women in Tech 8 mars 2 Årets tema är A Brave New World.

Annie Lööf kommer att medverka i en panel om hur man skapar reell förändring i branschen ur ett mångfalds- och jämställdhetsperspektiv, inte minst i kölvattnet efter #metoo. Anna Wikland, Sverigechef för Google, och Amelie von Zweigbergk, chef för industriell utveckling på Teknikföretagen är med i samma panel.

Dessutom gästas #WITsthlm2018 av TED-talaren Joy Buolamwini, Graduate Researcher på MIT Media Lab. Hon anförThe Algorithmic Justice League som kämpar för att algoritmer och kod ska skapas normkritiskt och utan att underblåsa fördomar eller diskriminera. Joy Buolamwinis forskning rör sig i skärningspunkten mellan social påverkan, teknik och inkludering, och hon har arbetat med mjukvaruutveckling i underprivilegierade samhällen i både USA, Etiopien, Mali, Nigeria och Niger.

I förra veckan annonserades den femte upplagan av WITsthlm, som nu är utökat till ett heldagsevent.

Intresset från publiken är överväldigande, på mindre än en vecka har över 3 000 personer signalerat sitt intresse för eventet på vår Facebooksida, och över 2 000 personer har registrerat sig som medlemmar på womenintech.se. Och det innan ett enda namn ur programmet offentliggjorts.

– Programmet kommer att bli helt fantastiskt och vi är såklart oerhört stolta över att makthavare såsom Annie Lööf, Anna Wikland och Amelie von Zweigbergk väljer att medverka. Frågan om att få in fler kvinnor till techbranschen, och att få de som valt denna karriär att stanna kvar, har väl aldrig varit så brännhet som nu, i svallvågorna efter #metoo och #teknisktfel, säger Paulina Modlitba Söderlund som ansvarar för programmet för WITsthlm.

– Temat, ”A Brave New World” valde vi för att belysa det mod som krävs för att våga förändra och driva innovation som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Alla talare och case som lyfts upp på scenen i år är exempel på detta, fortsätter Paulina. Att få in en keynote speaker som Joy Buolamwini är en riktig drömbokning. Vi letar efter berättelser som hennes, som är personliga, starka och visar på vikten av att få in medvetna innovatörer som skapar förutsättningarna för en bättre framtid.

Idag den 1 februari kl 12:00 släpps biljetterna.

Då får alla som har registrerat sig på womenintech.se chansen att boka en biljett – och trots medlemskap gäller först till kvarn. Utifrån det starka intresset där 3 000 visat sig intresserade av eventet lär konkurrensen om de 1 500 platserna bli hård – förra året tog biljetterna slut på rekordsnabba sju minuter!

Liksom tidigare år är WITsthlm gratis att gå på, tack vare stödet från sponsorerna. WITsthlm är öppet för alla både kvinnor och män. Eventet går av stapeln på Folkets Hus vid Norra Bantorget och dagen kommer även gå att följa live på streamingtjänsten Viafree och på WITs hemsida. Bakom årets event står elva huvudpartners i ett unikt samarbete; Accenture, Bonnier, Cybercom, EY, Google, HTC Vive, Kindred, MTG, Nasdaq, Scania och Tieto.

För mer information om programmet, besök www.womenintech.se. Följ eventet i sociala medier via #WITsthlm2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>