De tre främsta anledningarna till att virtualisera era arbetsstationer
Hem Leverantör De tre främsta anledningarna till att virtualisera era arbetsstationer

De tre främsta anledningarna till att virtualisera era arbetsstationer

Publicerat av: Redaktionen

Dagens arbetskraft är till största delen mobil och vi förväntar oss att ha tillgång till våra data oavsett var vi befinner oss. Precis som vi förväntar oss att också att kunna dra nytta av densamma när vi är på språng.

För de som använder avancerad modellerings- och simulationsteknik i arbetet, som till exempel De tre främsta anledningarna till att virtualisera era arbetsstationer 2ingenjörer och designers, är det viktigt att hitta flexibla, säkra och kostnadseffektiva sätt att samarbeta, dela data och utveckla nya produkter. Detta har tidigare krävt kraftfulla arbetsstationer men de kan i allt större utsträckning ersättas av virtuella maskiner i ett datacenter. När ungefär en av sex personer arbetar på distans är frågan hur IT kan tillhandahålla den bästa lösningen för medarbetare både på och utanför kontoret.

Idag är det väldigt ovanligt att en ingenjör arbetar helt ensam på ett konceptprojekt. Ingenjörer måste ofta dela det de arbetar på med andra, både inom det egna företaget och externt. Det kan handla om designdokument, 3D-animationer (VR/AR) eller ritningar. Detta är mycket omständligt med arbetsstationer i och med alla stora filer som måste föras över från en enhet till en annan. Det är varken effektivt eller säkert. Genom att konsolidera data och applikationsleverans utanför datacentret kan dessa problem elimineras. Data centraliseras vilket gör att alla inblandade kan komma åt de stora filerna utan att behöva föra över dem från en arbetsstation till en annan. Data kan dessutom kommas åt från var som helst på till exempel en smartphone eller surfplatta vilket gör det möjligt att dela filer även på språng.

Utöver det så står arbetsstationer ofta på eller under ingenjörens eller designerns skrivbord. Detta gör att det är oerhört svårt att säkra dem till skillnad mot system som finns i ett datacenter där säkerheten är mycket hög. Enligt Kroll Annual Global Fraud and Risk Report 2016/17 var stöld av fysiska tillgångar den vanligaste formen av bedrägerier under 2016. Därför borde centralisering av data och virtualisering av de applikationer som körs på arbetsstationer vara en viktig åtgärd för att skydda immateriella rättigheter.

Dessutom ger virtualisering av arbetsstationerna och centralisering av all relaterad data VDI-teknikens (virtual desktop infrastructure) alla kända fördelar. Dessa inkluderar bättre support, bättre datasäkerhet och kostnadsbesparingar tack vare bättre nyttjande av resurser såsom CPU, GPU och lagring. På senare tid har NetApp och Nvidia introducerat en lösning för nästa virtualiseringsvåg, den där arbetsstationer virtualiseras. Lösningen, som går under namnet 3D FlexPod, bygger på konvergerad infrastruktur via Ciscos och NetApps FlexPod i kombination med virtuell GPU-teknik från Nvidia.

3D FlexPod är en bra lösning för många branscher som arbetar ned 3D-intensiva applikationer såsom ingenjörsföretag, tillverkningsindustri, sjukvård samt företag inom spel och underhållning. Virtualisering av arbetsstationer gör ett rejält avtryck och inte ens de mest bångstyriga 3D-filerna kan sakta ner 3D FlexPod.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>