Dell återvinner guld ur elektronikavfall
Hem LeverantörDell Dell återvinner guld ur elektronikavfall

Dell återvinner guld ur elektronikavfall

Publicerat av: Redaktionen

Dell presenterar branschens första projekt för att använda återvunnet guld från uttjänt elektronik i tillverkningen av nya moderkort.

Dell återvinner guld ur elektronikavfall 2De första moderkorten som tillverkats av återvunnet guld levereras under våren i Dells 2-i-1-dator Latitude 5285. Återanvändningsprocessen för guld som Dell använder har 99 procent lägre miljöpåverkan än guld som bryts på traditionellt sätt.

– För oss på Dell är det viktigt att löpande arbeta med vilka material vi använder i våra produkter, vi kollar till exempel på var materialet kommer ifrån och hur det används. Med guld ser vi idag en stor potential för resurseffektivisering, det finns upp till 800 gånger mer guld i ett ton moderkort än det finns i ett ton bruten malm, säger Jeff Clarke, vice ordförande på Dell.

Dell arbetar med sin samarbetspartner Wistron GreenTech för att återvinna guld från uttjänta moderkort och använda det i tillverkningen av sina nya moderkort. Arbetet utförs enligt en hållbar process där elektronikavfallet delas upp i enskilda komponenter och återanvänds.

Enligt United States Environmental Protection Agency (EPA) återanvänds endast 12,5 % av elektronikavfallet i USA till att skapa nya produkter, vilket innebär att det finns en stor förbättringspotential för branschen kopplat till hur vi arbetar med att ta tillvara på värdefullt material i elektronik. Dell har arbetat i mer än tio år med hållbara material i sina produkter och förpackningar.

Sedan 2012 har Dell återanvänt mer än 22 miljoner kilo elektronikavfall från konsumentprodukter i sina nya produkter. Arbetet är en del av Dells Legacy of Good. Program där företaget lovar att ha använt 45 miljoner kilo återvunnet material i sin produktportfölj till 2020. I USA lanserar Dell, i samarbete med skådespelerskan Nikki Reed, smyckeskollektionen ”The Circular Collection by Bayou with Love”. Kollektionen är framtagen med enbart återvunnet guld från Dells återvinningsprogram.

• Dell presenterar branschens första satsning på att återvinna guld från elektronikavfall och använda det för att tillverka nya moderkort.
• Återanvändningsprocessen för guld har tagits fram av Dells partner Wistron GreenTech och har 99 procent lägre miljöpåverkan än guld som bryts på traditionellt sätt.
• Initiativet är en del i arbetet med Dells arbete med Legacy of Good – att år 2020 ha återanvänt 45 miljoner kilo material i sina produkter.
• I USA lanserar Dell i samarbete med skådespelerskan Nikki Reed smyckekollektionen ”The Circular Collection by Bayou with Love”. En exklusiv kollektion skapad av just återanvänt guld.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>