Dell EMC underlättar steget till hybridmoln med ny lösning för hyperkonvergerad infrastruktur
Hem LeverantörDell Dell EMC underlättar steget till hybridmoln med ny lösning för hyperkonvergerad infrastruktur

Dell EMC underlättar steget till hybridmoln med ny lösning för hyperkonvergerad infrastruktur

Publicerat av: Redaktionen

Dell EMC tillkännager idag att företagets nyckelfärdiga plattform för hybridmoln, Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud (EHC), för första gången finns tillgänglig på Dell EMC VxRail Appliances.

Företagets lösning för hyperkonvergerad infrastruktur som har nått en stark ställning på Dell EMC underlättar steget till hybridmoln med ny lösning för hyperkonvergerad infrastruktur 2marknaden sedan lanseringen för ett år sedan. När
företag och organisationer i allt större utsträckning tar till sig hybridmoln som en möjliggörare för IT-omvandlingen och anammar hyperkonvergerad infrastruktur (HCI) för affärskritiska uppgifter gör Dell EMC EHC på VxRail-lösningar det möjligt för dem att börja i liten skala och växa i takt med att deras behov av hybridmolntjänster blir större.

”Det är tydligt att företag flyttar till hybridmolnlösningar, och de vänder sig till oss för hjälp med att underlätta installation och hantering av de här miljöerna, som per definition består av flera teknik-stackar för molnlösningar, molntjänster – både i det egna datacentret och publika varianter – samt teknik för att knyta samman dem.”, säger Chad Sakac, president på Dell EMC:s avdelning för Converged Platforms and Solutions. ”Hyperkonvergerad infrastruktur har visat sig effektiv för datacentrets centrala arbetsuppdrag och håller på att bli det självklara valet för den del av hybridmolnet som ligger i det egna datacentret. Genom att lägga till Dell EMC VxRail-lösningar som ett infrastrukturval för Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud kan vi göra hybridmolnet enklare för mindre företag och för ett större urval kunder.”

Produktfamiljen av Dell EMC VxRail-lösningar är fullt integrerade, förkonfigurerade och testade HCI-lösningar som är ensamma på marknaden om att bygga på VMware vSAN och vara framtagna i samarbete med VMware. Sedan lanseringen för ett år sedan har Dell EMC sålt fler än 8 000 VxRail-noder – totalt mer än 65 petabyte lagringsutrymme och 100 000 kärnor – till fler än 1 000 kunder i 78 länder världen över.

Enligt IDC Research växte omsättningen för Dell EMC:s HCI-portfölj, där VxRail-lösningarna ingår tillsammans med VxRack-system och enheterna i XC-serien, snabbare än HCI-marknaden som helhet. Det är ett av de snabbast växande områdena inom IT, men Dell EMC-portföljen växte mer än dubbelt så snabbt och stod för 28 procent av totalmarknaden under det tredje kvartalet 20161.

Dell EMC EHC på VxRail möter ett växande behov av nyckelfärdiga lösningar för hybridmoln hos kunderna. Enligt en ny rapport från analysföretaget 451 Research sker tre av fyra av driftsättningarna av hybridkonvergerad infrastruktur i det centrala datacentret. De konstaterar också att hybridmolnet är nästa marknad för HCI-lösningar.

Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud på Dell EMC VxRail

Eftersom Dell EMC EHC levereras som nyckelfärdig lösning erbjuder den IT-organisationen möjlighet att snabbare börja leverera affärsnytta till företaget, jämfört med att bygga en egen infrastruktur för hybridmoln. Bland vinsterna med Enterprise Hybrid Cloud på Vx-Rail-lösningar finns:

  • En plattform optimerad för mindre driftsättningar, mellan 200 och 1000 virtuella maskiner, vilket ger en kostnadseffektiv och flexibel lösning som gör det möjligt att börja i liten skala och spinna upp i takt med att behovet ökar.
  • Förenklad, automatiserad installation av Enterprise Hybrid Cloud-mjukvaran på VxRail ger snabbare driftsättning och minimerar såväl kostnad som risk.
  • Prenumerationsbaserad support som gör det möjligt för företag och organisationer att snabbt få tillgång till de allra senaste förbättringarna av EHC.

En studie från Evaluator Group som släpps idag ger flera förklaringar till varför hybridmolnet är den naturliga slutstationen för många molnresor. Den ekonomiska modellen hos de publika molntjänsterna (Amazon Web Services, Azure, Google Cloud Engine, med flera) passar perfekt för arbetsuppgifter där man inte känner till omfattningen på förhand, eller för uppgifter som växlar kraftigt mellan högsta- och lägstanivå. Men, som rapporten visar, för uppgifter som kommer att finnas i många år är en enkel och kostnadseffektiv HCI-plattform att föredra, då den kan leverera en lägre totalkostnad (TCO) för on-premises-halvan av hybridmolnet.

Kundcitat:

Matt Greaves, director of IT på snabbväxande bemmaningsföretaget The CSI Companies:

”Sedan vi implementerade VxRail har vårt team kunnat ägna mindre tid på rutinuppdrag och mer tid på att leverera affärsvärde. När vi gjorde investeringen var vi på jakt efter en ”wow-faktor” och så snart implementeringen var klar kunde vi inte annat än häpna över prestandan – allting gick så snabbt, och krascher var ett minne blott.”

Frankie Youngblood, System- och säkerhetsansvarig på College of the Ozarks i Missouri:

”Våra Dell EMC VxRail-system kräver mycket mindre administration och låter oss spinna upp virtuella maskiner betydligt snabbare än vår tidigare, konventionella infrastruktur. VxRail är ett typiskt exempel på något som ”bara fungerar”. Det har gjort att vi kan fokusera på att bygga tjänster och applikationer som hjälper våra studenter och fakulteten, vilket är oerhört mycket mera värdefullt än att lägga tid och energi på att säkerställa att våra IT-system funkar som de ska varje dag.”

Markus Gehm, molnspecialist på mjukvaruleverantören proALPHA Business Solutions:

”Dell EMC VxRail är liten men kraftfull och ett bra sätt att uppnå dina affärsmål. VxRail har gjort det möjligt för oss att förändra sättet vi utbildar våra kunder. Idag ger vi bättre service och support, utan att det kostar oss mer.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>