DELL EMC World 2016 – Las Vegas
Hem LeverantörEMC DELL EMC World 2016 – Las Vegas

DELL EMC World 2016 – Las Vegas

Publicerat av: Redaktionen

Som ett nytt större och mer komplett företag startar Dell EMC ett nytt årligt event som även detta har blivit större och bättre – namnet på eventet? DELL EMC World så klart.

Eventet som sådant har ersatt de tidigare två olika eventen Dell World som traditionsenligt alltid hållits i Austin och EMC world som varit placerat i Las Vegas och att denna första upplaga var en succé är knappast en underdrift både sett till antal
20161019_165436deltagare som i år passerade 8000 från totalt 87 länder men framför allt sett till innehåll.

Vi har under årens lopp varit på båda de tidigare formerna av konferenser och trots att de båda företagen haft multipla beröringspunkter även tidigare så är det först nu som vi kan se den storhet som bevisligen Michael Dell mentalt redan sett för länge sedan. Dell EMC är med sin portfölj av tjänster, produkter och partners utan tvivel den mest kompletta IT leverantör som vi kan se på global nivå i skrivandes stund och med tanke på vad som visades under detta event så ser det snarare ut som att företaget kommer att befästa sin position som nummer 1 inom flertalet områden, läs nedan.

Med förstärkt portfölj

Eventet som helhet präglades av två huvudteman; det första, som även verkar vara lite av årets tema för all IT bolag, är hur den fysiska världen transformeras till en digital dito. Det andra kan vi kalla för ”the force of innovation” och berör hur snabbt utvecklingen går framåt och där tekniken vi ser i dag kommer att ha blivit 1000 gånger kraftfullare inom kommande 15-års period, något som kommer att förändra den världsbild som vi har idag på flera sätt.

Utifrån båda dessa aspekter så menar Dell EMC att det är oerhört viktigt att välja en samarbetspartner som är rustad inför denna transformation och som har kompetensen inta bara inom enstaka områden utan kan erbjuda en fullmatad portfölj. En portfölj som genom fusionen med EMC och nya partners är i det närmaste komplett.

* Tack vare en komplett portfölj kan vi erbjuda den bästa innovationen, den bästa kvalitén till det bästa värdet. Sammantaget så omfattar Dells teknologier följande beståndsdelar; Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream och VMware. Så det är inte helt förvånande att 98% procent av företagen inom Fortune 500 använder lösningar som kommer från Dell EMC, berättar Michael Dell, Grundare och ägare av Dell EMC.

* Dell EMC är idag Nr 1 mjukvarudefinierad lagring, Virtualisering, Data skydd, Konvergerad IT, Servrar, lagring och flash vilket placerar oss i en unik position. Vi är inte nummer ett sett till antalet sålda PC men samtidigt är detta inte något vi prioriterat. Skulle vi stället vända på denna del och se till de totala marginalerna på sålda PC enheter så ser det annorlunda ut, berättar Michael vidare.

Stegen till framtiden

Hur ska vi då ta oss till framtiden på smartast sätt? Enligt Dell EMC så når du dit genom tre enkla steg. Det första handlar om att modernisera. Företag måste uppgradera och modernisera såväl infrastruktur som arkitektur för att klara framtida utmaningar. Den andra delen gäller automatisering.  Desto fler delar som vi kan automatisera inom leveransen av tjänster och förvaltningen av densamma desto effektivare och mer agila kommer våra företag att bli. Det sista steget handlar om transformationen. Alla företag oavsett hur de historiskt sett ut måste växla över till ett digitalt tankesätt genom att IT operationer måste levereras till/via hybrida moln.

* För att lyfta över dessa steg till Dell EMC så kan vi direkt se var inom våra tekniker vi kan erbjuda denna lösning. Modernisering är redan en del av de tjänster om Dell erbjudit, Automatiseringen sköts via VMware och slutligen transformationen som sköts med hjälp av Virtustream, säger Michael.

IT-utvecklingens Jin och Jang

David Golden, President för Infrastructure Solutions Group på Dell EMC berättar vidare att vi måste få en helt annan syn på IT. Det går inte att bara prata om den traditionella on-premesis lösningen eller bara den del som är byggd i molnet. Båda delar har fördelar och under kommande period så måste vi komma till en lösning där dessa båda områden jobbar i harmoni. Där den traditionella lösningen fungerar bäst ska denna behållas men i alla lägen som vi på ett naturligt sätt kan växla över mot en molnbaserad hantering så måste vi också göra det.

* Med nya produkter som VxRail vilka integrerats med de senaste PowerEdge servrarna för att kunna erbjuda kunderna en lösning för; backup, molnintegration, virtuella skrivbord, Enterprise klassificerade hybrid moln, helt integrerad hybridmoln och en djup analytisk insyn. Allt detta blir tillgängligt i en rackmonterad server vilket gör det möjligt för även mindre företag att snabbt komma i gång med färdiga lösningar, berättar David.

* Denna lösning kan sedan byggas vidare till VxRack där vi erbjuder upp till 1000 noder med 10 000 VM och ett komplett integrerat nätverk. Dessutom så lanserar vi på lagringssidan nya Isilon All-Flash som det optimala Scale-out NAS systemet, säger David.

* Utöver detta så har vi nya och optimerade tjänster som Analytic Insights Module för optimerad analys av både Big data och molnbaserde program. Vi lanserar en ny Data Security och Management portfölj som kombinerar tekniker från Dell, Mozy by Dell, RSA och VMware AirWatch för ett optimalt slutpunkts skydd och med nya Dell EMC Elastic Cloud Storage 3.0 kan vi erbjuda molnintegration med upp till 60 procent lägre TCO jämfört med publik molnlagring, avslutar David.

Dessa delar ska tillsammans leda Dell EMC till att bli vad Michael säger; THE trusted provider of essential infrastructure for the next industrial revolution”.

Nya produkter

Som alltid så presenterades även flera andra produkter och lösningar vilka var mer fokuserade på slutanvändaren och detta både hemma, på jobbet och inom skolan. Exempel på detta var nya superskärmar på upp mot 43 tum vilka lämpar sig för exempelvis finansiella sektorn eller inom hälso- och sjukvården. Inom det sistnämnda området fanns även flera lösningar där vi framför allt fick se olika sätt att skydda utrustning mot vatten. Men även alternativa lösningar som faktiskt kyler system som arbetsstationer och servrar i olika typer av icke ledande vätskor.

Dessutom så visades nya, mer slitstarka lösningar för skolor samt flera alternativa användningsområden för ny VR teknik. Även här var stora delar fokuserade på utbildning men nu på vuxennivå då det kunde röra sig om att lära elever att laga bilar som inte finns eller få inblick i turbiner som annars för stora och dyra att ha i vanlig skolmiljö.

Slutligen så måste vi även lyfta fram kanalens betydelse för Dell EMC som har ett extremt starkt partner-ekosystem. Genom det nya och större Dell EMC så kommer delvis konkurrensen att delvis öka sett att företaget får flera kontaktytor men samtidigt så skapar detta enorma möjligheter för alla partners. De kan nu när de säljer en tjänst även sälja lagring och när de säljer lagring kan de även erbjuda servrar eller säkerhet. Dell EMC har blivit en perfekt Endpoint solution då företaget samlar allt under samma tak.

* Som nyhet för våra partners så vill vi framför allt lyfta fram Desktop as a service där kunderna kan hyra/köpa en Optiplex som en månadstjänst och på detta sätt öka sin maskinpark när så behövs utan att behöva göra en dyr investering, säger Jeff Clarke, Vice Chairman, Operations and Technology

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>