DELL EMC World 2017 ett event med fokus på förståelse – REALIZE
Hem LeverantörDell DELL EMC World 2017 ett event med fokus på förståelse – REALIZE

DELL EMC World 2017 ett event med fokus på förståelse – REALIZE

Publicerat av: Redaktionen

Årets upplaga av Dell EMC World hölls för första gången utanför Austin, Texas, då eventet på grund av en större organisation och ett kraftigt utökad deltagarantal, över 13 500 från 122 länder i år, vuxit sig för stora för tidigare lösning.

Istället flyttades hela DEW, som eventet också kallas, till Las Vegas där IT-Kanalen under fyra dagar fick DELL EMC World 2017 ett event med fokus på förståelse - REALIZE 2komma närmare det nya Dell EMC och den gemensamma bild som finns inför nuvarande och kommande satsningar, tjänster och produkter.

Transformation i fyra led

Michael Dell inledde som alltid årets Keynote med att han prata om årets tema eller ledord – Realize. Vi, våra företag och våra kunder måste skapa en förståelse för den värld vi lever i och hur den håller på att utvecklas. Företag, tjänster och produkter måste utvecklas och anpassas för den nya era som vi är på väg in i. En era av automation, en era av prediktiv analys i realtid, en era där gårdagens drömmar redan är här och där dessa ställer helt nya krav och sätter helt nya spelregler för hur saker ska och kommer att fungera.

Michael delar in denna utveckling i fyra ben, sett utifrån Dell EMC och deras numera nästintill kompletta portfölj som spänner från den individuella slutkundslösningen till skalbarhet i det oändliga för Enterprise. Dessa fyra ben är;

– Digital transformation: Detta är grunden till allt och handlar om själva transformationen av företag. Inom detta område har Dell EMC Pivotal som omvandlar hur företag bygger och kör program för att ge dem samma agila möjligheter som startupföretag vilket omfattar en modern molnplattform och avancerade analytiska verktyg.

– IT transformation: Detta är kort och gott transformationen av IT och en övergång till olika molnbaserade lösningar. Här handlar mycket om att modernisera och att automatisera. Här finner vi VMware, Dell EMC, VirtuaStream.

– Arbetsstations transformation: I takt med att allt fler millennials blir aktiva inom yrkeslivet skärps även kraven på bättre arbetsredskap då denna grupp kräver att jobba med den senaste tekniken vilket självklart är Dell-delens kärnverksamhet.

– Säkerhets transformation: det område som hela tiden måste prioriteras och ligga i topp är säkerheten. Inom detta område så finner vi RSA och SecureWorks.

CAPEX blir OPEX

En annan av de mest intressanta lösningarna som pressenterdes var Dell EMC:s nya betalningstjänster där flera av produkterna som lanseras finns tillgängliga som en form av hyra där företagen bara binder upp sig på ett 12 månaders avtal. Härefter kan de själva välja om de vill fortsätta till en konstant sjunkande månadskostnad eller säga upp avtalet. På samma sätt lanseras PCaaS där en dator paketeras med allt från hårdvara och installation till service och program, allt till en fast kostnad per månad.

* På detta sätt får våra kunder en bättre kontroll över sina kostnader och Capex blir till Opex, berättar Michael Dell.

Det som gjort denna lösning över huvud taget är Dells nya tjänst Dell Financial Services som enbart blivit möjligt tack vare att Dell är privatägt och att man istället kan fokusera på mer långsiktiga mål istället för att jaga kvartalsrapporter.

Stärker kvinnors möjligheter

Under de senaste åren så har vi vant oss vid ett flertal olika digitala assistenter i form av Siri, Cortana, Bixby, Now, ALexa med flera. Till årets event så fick vi stifta bekantskap med Alice, världens första AI baserade virtuella rådgivare för kvinnliga företagare och trots att många delar är lika med andra assistenter i form av lärande hantering så finns här stora skillnader.

Grunden till Alice uppstod genom ett arbete av Circular Board med att försöka hjälpa kvinnliga entreprenörer att snabbare få ökade intäkter vilket i förlängningen bör göra att de blir mer långlivade och att de kan expandera sin marknad. För att lyckas med detta så har ett nätverk av kvinnliga företagare skapts vilka sedan ska hjälpa och agera mentorer till nya kvinnliga företag. Problemet är att tid inte finns att hjälpa alla varför kontakt togs med Dell och Pivotal som tillsammans, på rekordtid, tog fram Alice.

Alice är med andra ord en självlärande Mentor dit kvinnliga entreprenörer kan vända sig med sina frågor inom områden som finansiering, juridik, marknadsföring och teknologi med mera och som tack vare en smart AI motor och maskininlärning lär sig att förutse varje företags behov för att sedan guida dem åt rätt håll

Nya produkter

Även på hårdvarusidan så fick vi se flera nya produkter lanseras. Dels visades Dells 14:e generations Power Edge servrar upp. Dessa har fått både en intern hårdvaruppgradering till nya processorer, snabbare minne och lagring men även en ny design med förbättrat luftflöde för effektivare kylning och stabilare drift. På nätverkssidan så väckte de nya 25 GbE switcharan som bygger på en öppen standard mest uppmärksamhet. Detta är även samma standard som vi ser i just de nya servrarna.

Ser vi till lagringssidan så visades såväl nya VMAX som XtreamIO X2 upp. Dessa visar tillsammans med nya Unity All-flash och Isilon Scale-out NAS att Dell EMC verkligen är världsledande inom säker lagring.

Den virtuella framtiden

Vi avslutar med att konstatera att detta var det första event som vi täckt som varit så fokuserat på VR och AR i alla dess former och för alla tänkbara ändamål. Förutom att visa på mer traditionell användning som inom skola, utbildning och sjukvård så användes VR även dels till att göra en komplett lansering av Jaguar – Land Rovers första helt elektriska bil, I-Pace. Men vi fick även en möjlighet att följa Dell strävan efter att jobba mot en bättre miljö på nära håll.

Människan dumpar nämligen extrema mängder sopor i havet och däribland mängder av plast. Plast som inom kommande decennium kommer att överstiga mängden fisk i våra hav. Dell EMC har ett långtgående engagemang för att ta hand om denna plast och återanvända den till förpackningslösningar. Med hjälp av VR lösningar fick vi följa med på detta arbete och även se i vilket skick vi idag lämnar våra hav och efter att ha sett detta så måste vi säga att det inte är underligt att vår miljö och ut och in vända klimat ser ut och vi inte ALLA skärper oss NU så har vi snart inte mycket kvar att värna om.

[slideshow_deploy id=’19672′]

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>