Dell öppnar portarna – Tech Data tar hela sortimentet ut i kanalen

Tech Data SpångaDell lägger ut hela sitt produkterbjudande i kanalen genom Tech Data. ”Det hjälper oss att kunna bemöta de ständigt skiftande behoven från våra kunder i Sverige”, kommenterar Tech Data-chefen Öyvind Säther.

Pressmeddelande från Dell:

Dell meddelar idag ett utökat samarbete med Tech Data, en av världens största distributörer av teknikprodukter. Redan idag säljer Tech Data Dells klientprodukter, men med det utökade avtalet tillgängliggörs även Dells enterprise och mjukvaruportfölj som bland annat omfattar server, lagring och nätverk.

Partnerskapet sjösätts i Sverige och Danmark under de kommande månaderna och är en del av Dells fortsatta investering i kanalen och möjliggör för Dell att ta del av Tech Datas nära relationer med partners runt om i Sverige. Det kommer ge partners ytterligare en plattform för att ta del av Dells lösningar och förenklar tillgängligheten för kunder.

– Dells end-to-end-lösningar är ett mycket bra komplement till vår befintliga portfölj. IT-marknaden är under förändring och Dell visar ett starkt engagemang för kanalen genom att öppna upp sitt fulla produktsortiment för oss, säger Öyvind Säther, Nordenchef på Tech Data. Det utökade partnerskapet med Dell hjälper oss även att kunna bemöta det ständigt skiftande behoven från våra kunder i Sverige.

Affären är en del av Dells satsning som syftar till att göra det enklare för partners att arbeta med Dell och på ett effektivare sätt kunna leverera IT-lösningar till sina kunder.

– Vårt samarbete med Tech Data kommer ge kunderna en större valfrihet för hur de gör affärer med oss samtidigt som de får tillgång till en bredare kompetens, säger Stefan Alariksson, VD på Dell Sverige. Under de senaste åren har Dells PartnerDirect-program utökats kraftigt och kanalen är en mycket viktig del av Dells övergripande affärsstrategi. Partners som Tech Data är avgörande för vår framgång och vi ser fram emot att tillsammans arbeta för att få ut Dells lösningar på nya marknader inom EMEA.

Post Comment