Dell lanserar APEX Data Storage Services i Sverige
Hem DISTRIBUTÖRTech Data Dell lanserar APEX Data Storage Services

Dell lanserar APEX Data Storage Services

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies storsatsar på datalagring som tjänst och lanserar nu APEX Data Storage Services i Sverige.

Lanseringen innebär att svenska organisationer nu får tillgång till APEX – Dells paketlösning för datalagring som en tjänst, med tillhörande verktyg och tjänster. 

 Enligt analysfirman Gartner kommer över 50 procent av all datalagring säljas som en tjänst eller på prenumerationsbasis år 2024, en siffra som under 2020 var mindre än 15 procent. Med lanseringen av APEX Data Storage Services i Sverige tar Dell taktpinnen i utvecklingen mot att leverera framtidens IT genom att tillhandahålla en lösning där kunderna endast betalar för den lagringskapacitet de använder. Infrastrukturen ägs och underhålls av Dell vilket gör att organisationer kan fokusera på kärnverksamheten och resultat istället för att hantera infrastruktur.

Dell lanserar APEX Data Storage Services i Sverige”Med APEX Data Storage får våra kunder möjlighet att skala sin datalagring efter verksamhetens behov, vilket ger dem kontroll över kostnaderna för lagring samtidigt som de blir mer flexibla inför förändringar av verksamhetens behov. Det frigör resurser för att fokusera på innovation och utveckling av kärnverksamheten”, Stefan Alariksson, VD på Dell Technologies i Sverige.

Traditionellt tenderar organisationer att överprovisionera lagringskapacitet för att undvika riskerna med oförutsägbara kapacitetskrav.

Med APEX utnyttjas endast kapaciteten som det finns behov för.  Det eliminerar kostnaderna för överprovisionering och kan enligt experter på analysfirman Forrester minska organisationers lagringskostnader med 45 procent, mätt över en 3 års-period.

Genom den svenska lanseringen blir Sverige ett av 14 länder som nu har tillgång till APEX Data Storage Services. Lanseringen inkluderar även APEX File Services, som möjliggör molnbaserad applikationsutveckling utan att behöva kopiera data. Det innebär att kunder kan omvandla applikationer med större smidighet och kontroll än tidigare. Därmed kan nya funktioner utvecklas snabbt och skalbart, samtidigt som applikationer blir mer responsiva mot användarnas feedback.

 Hur APEX Data Storage Services fungerar

Organisationer kan välja mellan tre prestandanivåer för APEX, med kapacitetsalternativ för mindre organisationer som börjar så lågt som 50 terabyte. Kunder har även möjlighet att övervaka kapacitet, prestanda och användningskostnader i realtid och uppdatera sina prenumerationer efter behov. En nyligen genomförd undersökning av Forrester Consulting visar även att kunder med hjälp av APEX Data Storages Service minskar kostnaderna för lagring samtidigt som de förbättrar effektiviteten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>