Dell lanserar lösning som skyddar kritisk data vid cyberattacker

Dell EMC lanserar Dell EMC Cyber Recovery, en mjukvarulösning som skyddar kritisk data mot ransomware och destruktiva cyberattacker genom att automatisera isolering och åtkomst till säkerhetskopierad data.

Dell lanserar lösning som skyddar kritisk data vid cyberattacker 1Lösningen gör det möjligt för företag att snabbt återuppta processer efter en attack, något som är avgörande för att undvika nertid och därmed också stora kostnader.

  • Sofistikerade cyberkriminella, framförallt de som använder sig av ransomware, riktar medvetet in sig på dataskydd och säkerhetskopiering av infrastruktur, säger Beth Phalen, president, Data Protection, Dell EMC. I vår portfölj erbjuder vi redan dataskydd i flera lager, och med Dell EMC Cyber Recovery underlättar vi isolering och skydd av kritisk data mot en mängd cyberhot.

Dell EMC Cyber Recovery integreras med hårdvaruskyddet Dell EMC Data Domain, vilket underlättar såväl återupptagandet av företagsprocesser vid incidenter som dataisolering. På så sätt kan cyberattackers påverkan minimeras, samtidigt som sannolikheten att återfå kritisk data och centrala system efter en attack ökar.

Lösningen automatiserar åtkomsten till isolerad, säkerhetskopierad data i Cyber Recovery Vault (CR Vault) och tar således bort denna data från den attackyta en angripare har tillgång till. CR Vault gör det dessutom möjligt att analysera säkerheten i den data som återförs till systemet, utan att behöva utföra en fullständig återställning och potentiellt aktivera skadlig kod. Tack vare nya, automatiserade REST API-ramverk erbjuder lösningen även en sömlös och smidig integrering av mjukvara för säkerhetsanalys som exempelvis Index Engines CyberSense.