Dell släpper nya VR-redo Precision-arbetsstationer
Hem Produkt Nyheter Dell släpper nya VR-redo Precision-arbetsstationer

Dell släpper nya VR-redo Precision-arbetsstationer

Publicerat av: Redaktionen

Dell lanserar en ny Precision-serie som är optimerad för att skapa upplevelsedrivet VR-innehåll, både för skaparna och användarna.

Dell har arbetat i nära samarbete med sina hård- och mjukvarupartners och som utgångspunkt har man satt upp tre huvudkriterier för att säkerställa bästa möjliga VR-lösningar:

Dell Precision Fixed Workstation family image featuring Dell Precision T5810, T7810, T7910 tower workstations and Precision R7910 rack workstation.

Dell Precision Fixed Workstation family image featuring Dell Precision T5810, T7810, T7910 tower workstations and Precision R7910 rack workstation.

 

  • Dell´s nya minimirekommendationer för hårdvara som klarar av att leverera en optimal VR-upplevelse för professionella användare med HTC Vive eller Oculus Rift.
  • Dell uppgraderar sina Precision Towers och Racks, för skapare av VR-innehåll inom alltifrån produktutveckling och forskning till underhållning.
  • Ett nytt VR-anpassat minimikrav vad gäller CPU, minne och grafikkortsprocessor för att ge en optimal VR-upplevelse.
  • Grafikdrivrutiner som är certifierade att fungera för VR.
  • Prestandatesteter som Dell tagit fram i samarbete med head mounted display -leverantörer (HMD) och i samarbete med ISV-leverantörer.

Dells Precision-serie har levererat engagerande datorupplevelser under många år, både till upplevelseindustrin, när det kommer till stadsplanering och för militära tillämpningar. Den nya generationen VR tar den här typen av uppslukande visualiseringar till den breda marknaden – där det skett en demokratisering av vilka som kan använda och tillämpa teknologin.

– Vi är stolta att kunna presentera dessa system av flera skäl. Vi ser en starkt ökad efterfrågan för certifierade VR-lösningar där tillämpningsområdena är flera: Arkitekter, stadsplanerare, bilindustrin, försvarsverksamheter och spelutvecklare – alla vill de kunna visualisera sina projekt innan de produktionssätter dem. Våra Precision-arbetsstationer håller en hög nivå som som möter de allt tuffare krav som professionella kreatörer ställer på prestanda och tillförlitlighet när de skapar VR-innehåll, säger Mats Hagberg Olsson, ansvarig för Dells Precision-arbetsstationer i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>