Dell Software-chef: ”Våga ta risker”

Ronnie Wilson, Dell Software EMEA
Ronnie Wilson, Dell Software EMEA.

Ronnie Wilson, chef för Dell Software EMEA, uppmanar partner att våga mer, att ”tänka på tvären” och att våga ta risker. ”No risk – no fun.”

Du kommer ingen vart om du inte tar risker. Du måste våga för att kunna åstadkomma någon betydande förändring. Det säger Dell Softwares EMEA-chef Ronnie Wilson i slutet av intervjun jag gör med honom under leverantörens Dell Peak Performance-event i Berlin. Det kommer som ett svar på varför återförsäljare ska börja sälja Dells mjukvaror och att det rimligen innebär just risker i form av nya investeringar i personal och kundbearbetning.

Måste flytta visaren

– Det här är något jag själv förmedlar i min organisation. Vi måste flytta den där visaren från bra till utmärkt. Och då kan vi inte sitta och svara på e-post mellan åtta och fem, säger han.

Hans råd? Svara på e-post mellan 8 och 10. Gå sen iväg från skrivbordet och datorn, ta med dig papper och penna och fundera på hur du kan bidra till företagets utveckling.

– Det handlar också om vilka människor du anställer. Hitta dem som är annorlunda, som inte tänker som andra.

Men är det inte bara flum det här? Sådant som alla säger? Inte alls, hävdar Ronnie Wilson. Det handlar givetvis om att företagsledaren måste sätta upp mål och sen bryta ned det i delmål som medarbetarna ska uppnå, förtydligar han.

– Poängen är att du måste våga ta risker, men förstås samtidigt att du som ledare har dem täckta.

Trots att det låter väldigt likt floskler landar det faktiskt inte så när det kommer från den här skotten, som har ett förflutet som företagare i partnerledet. Och det ligger nära till hands att tro att Dell själva har jobbat så, inte minst de senaste åren, för att komma dit där det är idag.

Post Comment