Dell stärker sin ledarposition inom virtuella skrivbord med flera nya lösningar
Hem LeverantörDell Dell stärker sin ledarposition inom virtuella skrivbord med flera nya lösningar

Dell stärker sin ledarposition inom virtuella skrivbord med flera nya lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Dell flera lösningar för skrivbordsvirtualisering som gör det enklare än någonsin för kunder att driftsätta, konfigurera och hantera sina VDI-miljöer.

Dell EMC XC Xpress for VDI, en enhet som ger små och medelstora företag tillgång till en effektiv och förutsägbar lösning för VDI-Dell stärker sin ledarposition inom virtuella skrivbord med flera nya lösningar 2miljöer. Dell presenterar också den tunna, mobila klienten Dell Latitude 3480 – en bärbar dator för kräsna användare som levereras med Windows 10 IOTE. På mjukvarusidan kommer en ny version av det virusresistenta operativsystemet ThinOS 8.4 för tunna klienter, med stöd för VMware Blast Extreme Protocol och nya Wyse Management Suite – en flexibel lösning som gör det möjligt att centralt konfigurera, monitorera och hantera sina tunna Wyse-klienter.

”Idag söker företag efter enkelhet och flexibilitet i sina IT-lösningar, och det gäller i högsta grad även inom skrivbordsvirtualisering”, säger Jeff McNaught, VP, Cloud Client-Computing på Dell. ”De lösningar som vi har presenterat idag – från en optimerad hyperkonvergerad lösning och en bärbar tunn klient till förbättrad mjukvara för klienter, och för att hantera klienter – innebär att en bredare grupp kunder kan ta till sig av de fördelar som tekniken kan ge. Det blir enklare för dem att driftsätta och hantera heltäckande virtualiserade skrivbordsmiljöer och samtidigt säkerställa att deras data är trygg och säker.”

Dell EMC XC Xpress for VDI: Enkel att driftsätta och hantera för små och medelstora företag
Den hyperkonvergerade lösningen Dell EMC XC Xpress, som presenterades på Dell EMC World, har nu optimerats för användning i VDI-miljöer. Det innebär att små och medelstora organisationer enkelt och transparent kan driftsätta och hantera en Nutanix-baserad miljö. Lösningen är en kombination av server och lagring, virtualiseringsmjukvara och molnbackup i en samlad nyckelfärdig lösning. XC Xpress for VDI erbjuder ett konkurrenskraftigt pris per användare och innehåller alla funktioner som krävs i en robust och skalbar lösning för skrivbordsvisualisering.

• Enkel att driftsätta, enkel att hantera: Det tar bara ett par timmar att gå från uppackning till att ha en driftklar miljö, och det krävs varken specialistkunskap inom virtualisering eller inhyrda konsulter för att göra det. Löpande hantering hanteras effektivt med ett webbaserat gränssnitt, exempelvis Nutanix PRISM.
• Flexibel: Företag kan börja med tre noder och enkelt skala upp till fyra noder genom att lägga till en enhet. Dessutom finns det stöd för ledande teknologi från bland andra Citrix, Microsoft och VMware.
• Kompakt, funktionsrik och tillförlitlig: Enheten, som får plats i ett 3U-fack är robust och bygger på beprövade lösningar, och har utrustats med funktionalitet som oftast återfinns i lösningar för storföretag – till exempel molnbackup och självläkande klustrar för ytterligare tillförlitlighet och stabilitet.

Dell Latitude 3480 Mobile Thin Client: Högsta säkerhet i smidig förpackning
Baserad på Dells ledande Latitude-serie erbjuder den tunna klienten Latitude 3480 Mobile den säkerhet, kontroll och hanterbarhet som organisationer kräver av en tunn klient i en beprövad formfaktor. Det är en kostnadseffektiv lösning som levereras med Windows 10 IoT Enterprise och ett stort utbud av anslutningsmöjligheter:
• Hög prestanda: En dual-core processor från Intel med integrerad grafik, 8GB DDR4 RAM och lång batteritid. Och en full-hd-skärm på 14 tum.
• Robusta anslutningar: USB 3.1 (2x), USB 2.0 (1x), RJ45, HDMI, VGA, WLAN & Bluetooth. Kunder kan också välja att använda Dell D1000 USB Dock Station för att kunna ansluta ytterligare tillbehör.
• Valfrihet för mjukvara: Kunder kan ansluta till flera olika lösningar för virtualiserade skrivbord, bland annat Citrix XenDesktop, Microsoft RDS och VMware Horizon.

Kunder kan också välja till ett ytterligare säkerhetslager med Dell Threat Defense – en avancerad lösning för att förhindra hot som använder sig av artificiell intelligens och maskininlärning för att proaktivt stoppa skadlig kod, exempelvis ransomware och nolldagarssårbarheter, från att köras på Windows-klienterna.

ThinOS 8.4 med utökat stöd för olika protokoll
Dell fortsätter att investera i sitt mest virussäkra operativsystem för tunna klienter genom att lägga till nya funktioner och ett utökat stöd av protokoll för kunder med Citrix- och VMware-lösningar. ThinOS 8.4 kommer nu med stöd för VMware Blast Extreme-protokollet, vilket möjliggör rikare grafiska upplevelser och större flexibilitet gällande hantering av virtuella arbetsytor.
Citrix-användare kan dessutom se fram emot ett kraftigt utökat stöd för olika typer av video- och multimedia-protokoll.
ThinOS 8.4 innehåller dessutom flera säkerhetsförbättringar, bland annat stöd för verifiering av firmwaresignaturer vid upp- och nedgraderingar och förenklad hantering av certifikat till betrodda enheter på nätverket.

Wyse Thin Client Management Platform
Förra månaden lanserade Dell nya Wyse Management Suite, en ny lösning som gör det möjligt för företag att konfigurera, övervaka, hantera och optimera installationer med tiotusentals användare. Med mindre än fem minuter för en installation är det ett snabbt sätt och enkelt sätt för administratörera att driftsätta och hantera ett större antal tunna klienter utan den komplexitet som ofta förknippas med uppdraget. Systemet finns i två versioner – Standard och Pro – och det är fritt fram för kunder att välja den lösning som passar dem bäst.
Wyse Management Suite Standard är gratis, on-prem och har stöd för upp till 10 000 klienter. Wyse Management Suite Pro kommer med en kostnad per användare och år och kan dessutom köras i molnet, eller som en kombination av on-prem och molntjänst. Med pro kan företag dra nytta av fördelarna med en hybridmodell och löpande flytta sina licenser mellan on-premise och molnhantering.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>