Dell Technologies firar ett år som världens största privatägda teknikföretag
Hem LeverantörDell Dell Technologies firar ett år som världens största privatägda teknikföretag

Dell Technologies firar ett år som världens största privatägda teknikföretag

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies, världens största privatägda teknikföretag firar idag årsdagen av den historiska sammanslagningen av Dell och EMC.

Under det första året har företaget skapat en samlad säljavdelning för Dell och Dell EMC samt ett Dell Technologies firar ett år som världens största privatägda teknikföretag 2kanalprogram på 35 miljarder dollar som givit 10 000 nya företagskunder till Dell EMC:s kundportfölj. Vidare har Dell EMC uppnått en kraftig ökning av intäkter från tidigare oexploaterade konton1 under den första halvan av 2017, något som möjliggjorts genom tvärförsäljning av server-, lagrings-, klient- och konvergerade infrastrukturlösningar.

Samtidigt har Dell Technologies i snabb takt betalat av omkring 9,5 miljarder dollar, slutfört tre stora avyttringar av verksamheter och fortsatt att investera i de mest innovativa teknologierna för sina kunder. En ny undersökning från det oberoende analysföretaget IDC visar att 91 procent av de tillfrågade kunderna anser att Dell och EMC har levererat i linje med de löften som gavs innan fusionen.

Idag tillkännager Dell Technologies även att GE, världens största digitala industriföretag, har skrivit ett flerårigt avtal att använda infrastruktur och klientlösningar från Dell Inc. för att främja GE:s pågående digitala transformation.

Avtalet innebär att Dell Inc. blir den primära IT-infrastrukturleverantören för GE, vilket gör affären till en av de största affärerna utanför myndighetsvärlden i Dell Technologies, Dell och EMC:s historia.

“Vi satte ribban extremt högt för oss själva, och vi har överträffat till och med våra egna förväntningar”, säger Michael Dell, vd och ordförande för Dell Technologies. ”Vi har tagit enorma steg under det gångna året i arbetet med att tillgodose våra kunders behov, allt från enskilda konsumenter till flera av världens största bolag som nu kallar Dell Technologies sin mest strategiskt viktiga IT-partner. Och då har vi egentligen bara börjat.”

I Dell Technologies företagsfamilj återfinns Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream och VMware. Dell Technologies är marknadsledaren med 74 miljarder dollar  i omsättning och branschens mest bredaste produktportfölj – hela vägen från nätverkets ytterkanter till datacentret och molnet.

Ytterligare milstolpar från det första året:

  • Dell Technologies har fortsatt investera 4,5 miljarder dollar i forskning och utveckling under året och har satsat ytterligare 100 miljoner dollar på innovativa startups inom bland annat AI, maskininlärning och IoT.
  • Dell EMC PowerEdge servrar har tagit positionen som marknadsledande inom x86-baserade servrar, en position man även håller inom konvergerade systemDell EMC har samtidigt fortsatt ta marknadsandelar på PC-marknaden (en utveckling som fortgått de senaste 18 kvartalen). Bolaget är också etta sett till globala leveranser av bildskärmar och Dell EMC är ledande inom All-Flash-lagring.
  • Dells CSR-arbete fortgår med oförminskad styrka och idag tog bolaget plats på Fortune’s Change The World-lista. Nyligen inkluderade DiversityInc Dell på ”Top 50 Companies for Diversity & Inclusion”. Under året har Dell också sjösatt den första produktionskedjan som inkluderar insamling och återanvändning av havsplast.
  • Utslaget på hela året har Dell levererat 2,55 enheter per sekund (40 miljoner PC, 2,5 miljoner servrar/enterprise-produkter och 45 miljoner S&P-enheter.
  • Bara 27 dagar efter sammanslagningen genomfördes började leveranserna av den första integrerade Dell EMC-produkten.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>