Hem Säkerhet Dell Technologies skyndar på AI-utrullningen med nya lösningar

Dell Technologies skyndar på AI-utrullningen med nya lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies  blir först ut som IT-företag att erbjuda nya möjligheter att köra kraftfulla AI-arbetslaster i VMware-miljöer.

Dell Technologies skyndar på AI-utrullningen med nya lösningar 3Nya Dell EMC Ready Solutions utvecklad med VMware Cloud Foundation hjälper företag att snabbare få tillgång till AI-baserade insikter genom kombinationen av Dell EMC:s teknik med de nya funktionerna i VMware vSphere 7 med Bitfusion.

”AI-teknologi kan förändra allt, men våra kunder förklarar att de riskerar att hamna på efterkälken på grund av brist på kunskap och otillräcklig infrastruktur”, säger Tom Burns, SVP på Dell Technologies Integrated Products & Solutions. ”Nu har vi kraftsamlat för att erbjuda det bästa Dell EMC och VMware har att erbjuda så att kunder kan köra avancerade AI-arbetslaster i stor skala i traditionella datacenter, samtidigt som de fortsätter använda sina VMware-miljöer i såväl privata som publika moln. Det är helt enkelt det bästa av två världar, i en lösning.”

Dell lanserar två nya Dell EMC Ready Solutions, med support från Dell Technologies globala organisation och möjlighet till leverans genom Dell Technologies On Demand för flexibla konsumtionsmodeller så att företag kan få igång sina system snabbt och ekonomiskt fördelaktigt. Med nära integration mot IT hjälper Dell Technologies sina kunder att skynda på utrullningen av AI-teknologi.

Dell EMC Ready Solutions for AI: GPU-as-a-Service ger bättre utnyttjande av hårdvara

Hjälpprocessorer som GPU:er är typiskt knutna till den maskin de befinner sig i rent fysiskt, oavsett om det är enskilda arbetsstationer eller servrar. De är ofta underutnyttjade, inte sällan ligger de under 15 procent av maxkapacitet. Med Dell EMC Ready Solutions for AI: GPU-as-a-Service erbjuder Dell Technologies två olika metoder för att skapa virtuella GPU-pooler som ger bättre möjlighet att utnyttja denna värdefulla resurs till fullo.

Den senaste designen inkluderar VMware vSphere 7, med Bitfusion. Lösningen, som VMware presenterar idag, gör det möjligt att virtualisera GPU:er i den egna infrastrukturen. Det möjliggör ett bättre utnyttjande av tillgängliga resurser och ger utvecklare och andra i behov av extra beräkningskapacitet möjlighet att allokera det i en self service-portal. VMware vSphere 7 i kombination med Bitfusion har även stöd för Kubernetes och VMware Cloud Foundation, vilket gör det möjligt att köra AI-arbetslaster var som helst.

Dell EMC Ready Solutions for Virtualized HPC kortar tiden från test till skarpt läge

Inom High Performance Computing (HPC) körs de flesta arbetslaster på dedikerade system som kräver specialistkunskaper för att driftsätta och hantera. Med nya Dell EMC Ready Solutions for Virtualized HPC (vHPC) tillsammans med VMware Cloud Foundation och Vmware vSphere 7 och Bitfusion gör det enklare och mer ekonomiskt att använda VMware-miljöer även för krävande applikationer inom AI och HPC.

Genom att virtualisera HPC och AI-implementationer med VMware får IT-avdelningar möjlighet att snabbt allokera hårdvara, korta ner uppstartstiden och spara tid senare i cykeln genom förenklad, centraliserad hantering och säkerhet. Enligt Forrester Consulting kan Dell EMC Ready Solutions for vHPC ge upp till 18 gånger kortare tid för utveckling av AI-modeller – vilket handlar om att det tar dagar istället för månader. Det ger också upp till 20 procent snabbare konfigurering av hårdvara och integration till övriga system jämfört med själv-installation och en uppskattad ROI på upp till 111 procent.

Dell EMC OpenManage – ta nästa steg i systemhanteringen

Dell EMC OpenManage är en del av PowerEdge-servrarna i de nya Ready Solutions och gör det enklare att nå bättre upptider, hålla koll på resursanvändningen och förbereda för AI-teknologi. Bland de nya funktionerna i OpenManage återfinns bland annat:

  • OpenManage-integration för VMware vCenter med stöd för vSphere Lifecycle Manager, automatiserar uppdateringar av mjukvara, drivrutiner och firmware.
  • OpenManage-mobilapplikationen ger nu administratörer möjlighet att titta närmare på bland annat policys för energiförbrukning och temperatur, genomföra snabb minskning av effekt och hålla koll på den interna lagringskapaciteten på distans.

Dell Technologies On Demand möjliggör flexibel konsumtion

Dell Technologies On Demand hjälper kunder anpassa sina kostnader för de här nya AI och HPC-lösningarna baserat på användning. Programmet innehåller flexibla betalningsmöjligheter och erbjuder alternativ för att skala upp och ner i takt med förändrade behov.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>