Den globala takfönstertillverkaren VELUX har nu börjat använda Workdays HR-system, Human Capital Management (HCM), i hela koncernen.

Workdays HR-system, Human Capital Management (HCM) är ett enkelt, modernt och molnbaserat HR-system som ger överblick över hela organisationen så att man lättare ska kunna ta välgrundade beslut.

Den globala takfönstertillverkaren VELUX har nu börjat använda Workdays HR-system, Human Capital Management (HCM), i hela koncernen. 1
Mattias Bolander, Nordenchef på Workday

Implementeringen, berörde alla 10.000 anställda i VELUX-gruppen i över 40 länder. Den avslutades på utsatt tid, följde budgeten och genomfördes på 12 månader. Systemet ska ge verksamheten djupare insikter kring de anställda, genom att i realtid kunna analysera relevant data som om de anställda som kompetens och hur de presterar.

Takfönstertillverkaren Velux har sedan 75 år tillbaka sitt huvudkontor i Köpenhamn i Danmark. VELUX gruppen har under de här åren tillverkat en rad produkter som tar hänsyn till insläpp av dagsljus och frisk luft. Utan ett HR-system på plats och nya regleringar från EU på gång så krävde till sist VELUX gruppens “People and Strategy” att få användarvänliga processer och ett datasystem på plats. Cheferna vill ha en enhetlig global vy över hela företages arbetsstyrka och standardiserade processer på plats.

Workdays partner Accenture var med och implementerade lösningen som också inkluderar Absence, Compensation, Talent management och uppkoppling till gruppens tredjeparts lönesystem.

Kommentar från Workday och Velux-gruppen kring nyheten:

“Implementeringen av Workday HCM gick mycket bra och vi behövde inte göra något extra för att det skulle fungera även mobilt. Workday höll sina löften och vi kom igång med systemet i tid, enligt budget och gav oss den perfekta plattformen för att maximera värdet för våra investeringar och realiserade alla fördelar. Med Workday har våra chefer tillgång till mycket data. Vi kan ta mer välgrundade beslut. Workday låter oss bli mer flexibla och vi kan snabbare göra förändringar i verksamheten,” säger Jacob Kjeldgaard Olsen, Director for Strategy & Change, på VELUX Group.

”På Workday, kan vi visa både stora och medelstora företag, bland annat VELUX Group, att implementeringen kan ske smärtfritt, Vi kan också visa att HR-transformation kan ske smärtfritt om du använder rätt leverantör,” säger Chano Fernandez, ?EVP Global Field Operations på Workday.

”På Workday är vi stolta över att fler och fler starka varumärken som Velux, väljer Workday, för att tryggt och snabbt kunna ersätta gamla system och få ett modernt system på plats. Vi kan också visa att HR-transformation kan ske smärtfritt om du använder rätt leverantör,” säger Mattias Bolander, Nordenchef på Workday.