Hem Nyheter Den nya normala arbetsplatsen är hybrid enligt Poly

Den nya normala arbetsplatsen är hybrid enligt Poly

Publicerat av: Redaktionen

En ny rapport från teknik- och kommunikationsföretaget Poly visar att en otrolig anpassning av arbetsmetoder, -platser och -kultur kommer hjälpa företag och organisationer att hantera kriser, omdefiniera syftet och återuppfinna framtidens arbete.

Den nya normala arbetsplatsen är hybrid enligt Poly 3Det globala teknik- och kommunikationsföretaget Poly, som verkar för mellanmänsklig sammankoppling och samarbete, publicerade i dag en ny rapport som belyser ett skifte från ”plats för arbetet” till ”syfte med arbetet” när företagen ska hantera effekterna av covid-19-krisen och stöper om sin verksamhet och hur de arbetar. Co-working-utrymmen utanför stadskärnorna, ergonomiska arbetsplatsuppsättningar hemma och virtuella kaffemaskinsmöten är effekter som utgör en ny era för hyrbidarbete.

Med hjälp av experter på framtidens arbete, arbetsplatsdesign och psykologi stakar Polys rapport ”Hybrid Working: Creating the ’next normal’ in work practices, spaces and culture” ut vägen till det ”nästa normala” där medarbetare ges större flexibilitet och valfrihet och verksamheter frodas genom motiverade, samarbetsvilliga och produktiva arbetsgrupper.

Darrius Jones, chefsstrateg på Poly, förklarar:

– De olyckliga omständigheterna som upplevdes under covid-19-pandemin ger företag möjlighet att utmana sina nuvarande tankesätt och forma en nytt sätt att arbeta i framtiden. Nästa normala handlar om hybridarbete som blir standard när vi ska anpassa oss efter nya förutsättningar. Det kommer vara flexibelt arbete spritt över olika platser, med omfattande, produktiva arbetsytor som kan husera varje enskild medarbetares arbetsstil, säger Jones.

Arbetsmetoder efter nedstängningar

Genom covid-19 har företag fått möjlighet att utmana konventionen och omdefiniera vad ”arbete” egentligen betyder. Hybridarbete kommer att föra in:

·       Nya arbetsmönster – nya arbetsmetoder som ger medarbetare flexibilitet i fråga om när och var de arbetar

·       Resultatbaserat arbete – flytta fokus från timmar och plats till att vara produktiv och leverera resultat

·       Optimerad investering – se bortom företagskontot för att skapa personliga arbetsytor var som helst som möjliggör samarbete med hjälp av teknik

Tom Cheesewright, tillämpad futurist som bidragit till Poly-rapporten, säger:

– Redan före pandemin höll arbetes natur på att förändras eftersom verksamheternas natur förändras. I dag är det få som kan hävda att tekniken ör ett hinder för förändrade metoder, med nedstängningarna har lyft fram behovet av investeringar i de kulturella och beteendemässiga komponenterna i flexibelt arbete. Framtiden är en flexibel arbetsmiljö som tillgodoser alla medarbetares behov, vilket ger dem den mest tillfredsställande arbetsupplevelsen och i gengäld ger dem möjlighet tst maximera det värde de ger tillbaka till organisationen, säger Cheesewright.

Hybridarbetsplatser

I rapporten undersöker Sarah Susanka, arkitekt och författare till bokserien ”Not So Big”, varför det kommer vara avgörande för det nya hybridarbetet att skapa de bästa miljöerna för medarbetarna att vara produktiva och samarbetande. Polys rapport beskriver följande globala trender för hybridarbetsplatser som kommer att dyka upp under 2020 och framåt:

·       Hemmakontor kommer att ges lika mycket uppmärksamhet som köket – ergonomiskt planerat och utformat för att vara en plats som inspirerar

·       Co-working blir vanligare – organisationer kommer att investera i co-working-platser i utkanten av dyra städer för att locka talang. Samarbete i grupp och sociala kontakter med kollegor och andra kommer att leda till att idéer korsbefruktas med innovation som resultat

·       Stadsbilden förändras – kontorsskyskrapor som vi känner dem kommer sannolikt att bli historia. Staden som livlig social struktur kommer dock att kvarstå med dess bekvämligheter som förlängning av de enskilda, mindre lägenheterna. Restauranger blir till exempel en förlängning av ditt kök och matsal.

Hantera kulturell förändring

Megan Rietz, professor i ledarskap och dialog vid Hult Ashridge Business School, tycker att företag måste ”hårdkoda” grundläggande vanor i sina arbetsgruppers kultur för att koppla ihop hybridarbetsgrupper och se till att alla medarbetare kan göra sig hörda. För att arbetslag ska kunna vara smidiga, innovativa, etiska och medkännande säger Polys rapport att arbetskulturen måste vara:

·       Inkluderande – olikhet är bättre, men du måste kunna utnyttja och uppskatta skillnaden

·       Inkännande – ”one-size”-taktik passar inte för alla. Medarbetare svarar olika på hybridarbete och chefer måste skaffa sig färdigheter i att ställa frågor och vara nyfikna

·       Syftesdrivet – vi ser en breddad inställning till syftet, som borde kommit för länge sedan, och detta fokus på effekt kommer fungera som en kompass i förändringar och kommer att ge en mer meningsfull arbetsplats

Förändring aktiverad av teknik

– Teknik har en stor roll att fylla för att skapa nästa normala, driva nya arbetsflöden mellan människor och platser och möjliggöra sömlös kommunikation och samarbete så att virtuella arbetsgrupper förblir motiverade och engagerade, säger Darrius Jones, chefsstrateg på Poly.

– Om vi anpassar oss kan vi möta framtida utmaningar direkt och ständigt utvecklas med varje förändring som vi möter, säger Jones.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>