Devolo kombinerar mesh-wifi med powerline och når höga hastigheter

Det tyska nätverksföretaget devolo lanserar devolo Magic, den nya standarden inom hemmanätverk som erbjuder ökad hastighet, räckvidd och stabilitet.

Devolo kombinerar mesh-wifi med powerline och når höga hastigheter 1För första gången någonsin har ett företag lyckats kombinerat dagens mest kraftfulla wifi-teknik – mesh-wifi – med powerline-teknik.

Med devolo Magic erbjuder företaget det bästa av både senaste wifi- och powerline-tekniken. Den nya chipgenerationen, baserad på G.hn-arkitekturen för powerline, ger hastigheter upp till 2 400 Mbps och en automatisk anslutningsfunktion gör installationen enklare än någonsin.

Framtidens hemnätverk redan idag

I stället för 1 200 Mbps, som tidigare varit standard inom powerline-segmentet, erbjuder nu devolo Magic datahastigheter upp till 2 400 Mbps. För närvarande innebär det att devolo Magic är de snabbaste powerline-produkterna på marknaden, vilket ger kunderna optimala möjligheter för alla dagens krävande strömningstjänster, applikationer och morgondagens underhållningsvärld. Med devolo Magic är det möjligt att köra flera 4K- eller till och med 8K-filmer i hemmet samtidigt utan problem. Bandbreddskrävande applikationer med VR och online-spel med högsta hastighet är inga problem, och tillgängligheten till alla molnbaserade applikationer är stabil.

– Som backbone för högpresterande wifi har powerline enorma fördelar. Med powerline som huvudteknik blir wifi-signalen inte blockerad av tak eller väggar. Med den här nya generationen av produkter baserad på G.hn-arkitekturen har vi tillfört en helt ny dimension inom prestanda, säger Heiko Harbers, vd för devolo AG.

Magin bakom devolo Magic

De nya devolo Magic-adaptrarna kan hantera avstånd upp till 500 meter och enkelt konvertera varje strömuttag till höghastighetshubbar. devolo använder andra generationens G.hn-chips, vilket innebär en betydande ökning av prestanda och förbättringar av stabilitet och räckvidd. devolo Magic gör automatiskt alla mesh-wifi-funktioner tillgängliga för sina användare.

  • Fast Roaming – säkerställer att alla wifi-klienter, som mobiltelefoner och surfplattor, alltid är kopplade till den hotspot som är starkast. Det är speciellt viktigt när människor rör sig från rum till rum med sina mobila enheter.
  • Config Sync –  möjliggör att routerns wifi-konfiguration överförs enkelt till alla accesspunkter (Single SSID).
  • Airtime fairness- funktionen fördelar och prioriterar uppkopplingen mellan snabba och långsamma wifi-klienter för ett optimerat nätverk utan flaskhalsar (långsam uppkoppling).
  • Integrerad bandstyrning – bandstyrning säkerställer att alla wifi-klienter automatiskt tilldelas den bästa trådlösa kanalen och optimal frekvens.

Enkel installation och större bekvämlighet med en ny app

Installationen har aldrig varit så lätt. När användaren har anslutit den första adaptern kopplas alla andra adaptrar som är anslutna inom de närmaste två minuterna automatiskt ihop. Man behöver inte trycka på några andra knappar. Vidare är varje strömuttag utrustad med en snabb och individuellt krypterad internetanslutning.

devolo släpper samtidigt appen Home Network. Förutom ett användarvänligt gränssnitt erbjuder appen en intuitiv installationsguide som guidar användarna steg för steg genom hela installationsprocessen. Under de kommande veckorna och månaderna kommer appen att genomgå kontinuerliga förbättringar. Planerade funktioner inkluderar bland annat gäst-wifi, föräldrakontroll och ett hastighetstest. Dessutom finns även programvaran devolo Cockpit tillgänglig gratis och kan användas för vidare konfiguration.