DGC:s och IP-Onlys verksamheter inom datakommunikation går samman
Hem Nyheter DGC:s och IP-Onlys verksamheter inom datakommunikation går samman

DGC:s och IP-Onlys verksamheter inom datakommunikation går samman

Publicerat av: Redaktionen

1 februari går DGC:s och IP-Onlys verksamheter inom datakommunikation samman och bildar en gemensam organisation, kallad IP-Only Enterprise.

DGC:s och IP-Onlys verksamheter inom datakommunikation går samman 2Det gemensamma målet är att bli nummer ett på den svenska företagsmarknaden.

Det nya IP-Only Enterprise kommer leverera ett brett utbud av datakommunikations-, colocation-, säkerhets- och telefonitjänster med målet att bli nummer ett på den svenska företagsmarknaden. Redan från start kommer IP-Only Enterprise vara den näst största leverantören av datakommunikationstjänster (IP-VPN) till företagsmarknaden.

– Detta är en offensiv satsning som kommer ge våra kunder ett bredare erbjudande. Förutom att vi kommer bli en större och stabilare aktör finns det även stora samordningsvinster mellan DGC:s och IP-Onlys verksamheter, i allt från nät till försäljning och marknad, säger Henrik Ringmar, koncernchef för IP-Only.

Det nya IP-Only Enterprise kommer omsätta cirka 1,3 miljarder kronor med god lönsamhet och sysselsätta cirka 400 medarbetare. Jörgen Qwist, vd DGC, ansvarar för verksamheten och rapporterar till IP-Onlys koncernchef Henrik Ringmar.

– Vi har under hösten arbetat intensivt tillsammans med att förbereda organisationerna för detta och med att hitta bästa tänkbara struktur ur ett kundperspektiv. Det känns jättebra att vi nu sparkar igång den nya gemensamma organisationen och det är kul att konstatera genom den här processen att IP-Only och DGC har mycket gemensamt i kultur och värderingar. Jag ser fram emot att jobba med alla nya medarbetare från DGC, säger Henrik Ringmar.

DGC:s verksamhet inom it-drift omfattas inte av sammanslagningen och kommer fortsätta att drivas under varumärket DGC utanför IP-Onlykoncernen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>