DigiPlex går in på danska marknaden – öppnar datacenter i Köpenhamn med Telia som ankarkund
Hem Nyheter DigiPlex går in på danska marknaden – öppnar datacenter i Köpenhamn med Telia som ankarkund

DigiPlex går in på danska marknaden – öppnar datacenter i Köpenhamn med Telia som ankarkund

Publicerat av: Redaktionen

DigiPlex, den nordiska ledaren inom innovativa, hållbara och säkra datacenter, annonserade idag att bolaget går in på den danska marknaden genom att öppna bolagets första co-location datacenter i Köpenhamn.

  • DigiPlex går in på danska marknaden - öppnar datacenter i Köpenhamn med Telia som ankarkund 2Danmark är en mycket intressant marknad som attraherar investeringar från hyperscale-datacenter och där även efterfrågan ökar på co-location. Den danska regeringen har tagit många bra initiativ för att skapa de bästa förutsättningar för en blomstrande datacenterindustri. Vi tror att den danska marknaden kommer att fortsätta se en snabb tillväxt och vi ser fram emot att hjälpa både danska och internationella bolag att accelerera deras digitala transformation, säger Gisle M. Eckhoff, VD på DigiPlex.

Invest in Denmark, som är en del av det danska utrikesministeriet och som har hjälpt flera av världens stora tech-bolag att etablera hyperscale-datacenter i Danmark, agerade rådgivare till DigiPlex in den danska etableringsprocessen.

  • Danmark har lyckats attrahera betydande datacenterinvesteringar och investeringar i fiberanslutningar till USA och Irland. Dessa investeringar bidrar väsentligt till vår danska digitala tillväxtpotential. Vi är stolta över att DigiPlex, med sin 17-åriga industrierfarenhet och fokus på innovativa och hållbara datacenter, har beslutat sig för att placera sitt nästa datacenter i Köpenhamn. Detta bekräftar att Danmark är en utmärkt datacenterdestination för både hyperscalers och ledande co-location leverantörer, säger Anders Samuelsen, Danmarks utrikesminister.

Datacentret är placerat i centrala Köpenhamn och ägdes och drevs tidigare av Telia.

I en sale and lease back-transaktion mellan de två företagen så har ägandet av anläggningen överförts till DigiPlex och Telia är datacentrets första ankarkund. DigiPlex datacenter i Köpenhamn drivs nu av DigiPlex prisbelönta operations team och är redo att ta in ytterligare kunder från start.

  • Som den ledande nordiska datacenteroperatören är klivet in på den danska marknaden  ett naturligt steg i vår evolution. Förvärvet av denna site ger oss en omedelbar närvaro i centrala Köpenhamn och vi är redo att välkomna nya kunder direkt. Vårt mål är att bli marknadsledare på alla nordiska marknader där vi har verksamhet och vi utvärderar både greenfield- och brownfield-siter som ett nästa steg i vår expansion, tillägger Gisle M. Eckhoff.
  • Detta är en mycket bra affär för Telia och våra kunder. Våra kunder får service i världsklass från en ledande datacenteroperatör, medan vi på Telia kan fokusera på vår kärnverksamhet, att skapa större värde genom våra nätverkslösningar, avslutar Kristine Kyllesbech Rasmussen, Program Office Lead, Telia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>