DigiPlex i samarbete med den globala nätoperatören NexGen Networks för att leverera ökad konnektivitet
Hem Nyheter DigiPlex i samarbete med den globala nätoperatören NexGen Networks för att leverera ökad konnektivitet

DigiPlex i samarbete med den globala nätoperatören NexGen Networks för att leverera ökad konnektivitet

Publicerat av: Redaktionen

DigiPlex, den nordiska ledaren inom innovativa och hållbara datacenter och NexGen Networks, ett av världens snabbast växande integrerade telekommunikationsföretag, inleder nytt samarbete som förlänger NexGen’s globala fotavtryck till DigiPlex’s datacenter norr om Stockholm.

DigiPlex i samarbete med den globala nätoperatören NexGen Networks för att leverera ökad konnektivitet 1

Gisle M. Eckhoff, vd på DigiPlex

Avtalet gör det möjligt för DigiPlex kunder att ansluta sig till platser runt om i världen via NexGens operatörsnätverk. NexGens kunder kommer också kunna expandera sin infrastruktur in till DigiPlex prisbelönta och operatörsneutrala datacenter.

  • Vi är mycket glada över att ha NexGen ombord när vi utökar verksamheten i vår anläggning norr om Stockholm. I dagens digitala värld blir datacentret ett sammankopplat affärsekosystem för kritisk digital verksamhet och DigiPlex kunder kan nu dra fördel av det ökade antalet konnektivitetstjänster som NexGen ger, säger Gisle M. Eckhoff, vd på DigiPlex. Vi fortsätter att förbättra konnektiviteten i alla våra datacenter som en viktig del av vårt kunderbjudande.

NexGen Networks meddelar samtidigt att deras NexGen’s TaaS (Time as a Service) NPLTime kommer att finnas tillgängligt i DigiPlex datacenter i Stockholm.

  • NexGens paneuropeiska fotavtryck gällande datasäkerhet i samarbete med NPL för att leverera NPLTime kommer inte bara göra det möjligt för finansiella företag i Stockholm, utan även DigiPlex kunder, som påverkas av ESMA:s (Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten) beslut, att eliminera all osäkerhet kring att tekniskt adressera MiFID II RTS25 krav på klocksynkronisering av handelsdata.*) Det skapar också möjligheter för nya kreativa marknadsstrukturer, säger Janesh Mistry, Senior Sales Director, NexGen Networks EMEA.

DigiPlex representerar den nya generationen datacenterleverantörer som hjälper företag både att maximera besparingar genom innovation samt att minska sitt koldioxidavtryck och miljöpåverkan. DigiPlex datacenter drivs uteslutande på förnybar el och anläggningen i Upplands Väsby är ett av världens mest gröna och energieffektiva datacenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>