Digital transformation – det är hög tid att omfamna molnet och IoT
Hem NyheterMolntjänster Digital transformation – det är hög tid att omfamna molnet och IoT

Digital transformation – det är hög tid att omfamna molnet och IoT

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] År 2020 kommer vi vara 7,5 miljarder människor, och använda 21 miljarder uppkopplade enheter.

Över hälften av alla nya större affärsprocesser och system kommer att dra nytta av IoT. IT- och säkerhetschefer måste välja mellan att omfamna detta Digital transformation - det är hög tid att omfamna molnet och IoT 2redan idag, eller vänta (med risken att det blir för sent).

De kommande åren kommer allt fler processer att digitaliseras, och ju längre företaget väntar med omfamna utvecklingen, desto större är riskerna att missa tåget.

Oavsett vad man som arbetsgivare tycker om det så kommer de anställda vilja använda sina privata enheter i arbetet. Det kan exempelvis handla om att e-posta dokument till sin privata mejladress så man kan jobba med dessa hemma. Med tekniska lösningar så kan man försöka förhindra detta, så att företagsinformation aldrig kommer utanför kontorets fyra väggar. Att på det viset bromsa utvecklingen tror jag dock i det långa loppet är dömt att misslyckas. De som idag och de kommande åren kommer ut i arbetslivet, födda i mitten av 90-talet, är vana vid att vara ständigt uppkopplade, de har aldrig sagt ”logga in på internet”. När de kommer ut i arbetslivet vill de också ha tillgång till sina dokument, system och applikationer – oavsett tidpunkt och plats.

Detta öppnar upp för möjligheter, men innebär också risker att företaget inte har kontroll över sin egen information, som är spridd på en mängd enheter – arbetsdator, mobiltelefoner och privata datorer.

Idag finns det alla möjligheter att med moderna molntjänster på ett säkert sätt ge de anställda tillgång till arbetsrelaterade dokument, affärssystem och applikationer – oavsett vilken typ av enhet som används. Programvara som Microsoft Office och Salesforce går att köra helt och hållet i molnet.

För företag som ännu inte omfamnat molnet så skulle jag vilja ge följande tips:

  • Ha som målsättning att allting ska vara tillgängligt hela tiden, överallt. På tåget, på kundmöten eller hemma, dina medarbetare kommer vilja kunna arbeta där de befinner sig.
  • Använd dig av plattformar som underlättar delning. Arbetsgrupper där medlemmarna befinner sig till och med i olika länder ska kunna arbeta med en presentation på samma sätt som om de befinner sig i rum.
  • Låt de anställda arbeta mot sina molntjänster från sina egna mobiltelefoner och datorer.

David Benjamin, Europachef Box

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>