Digital transformation: Skaffa dig en trygg informationsbas innan du tar ut svängarna
Hem KRÖNIKA Digital transformation: Skaffa dig en trygg informationsbas innan du tar ut svängarna

Digital transformation: Skaffa dig en trygg informationsbas innan du tar ut svängarna

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] I stort sett alla håller med – det är hög tid att satsa på digital transformation.

Företag inom alla möjliga sektorer går all in och bygger om traditionella strukturer till en levande och anpassningsbar digital organism. Men alla som någonsin satsat på digitalisering vet en sak – det gäller att tillgängliggöra transformationens viktigaste byggsten – information.Digital transformation: Skaffa dig en trygg informationsbas innan du tar ut svängarna

Alla som verkar inom organisationen ska enkelt och flexibelt kunna ha tillgång till all relevant företagsinformation – oavsett vilken typ av enhet som används. Innehåll i Microsoft Office-dokument, Outlook-konversationer, Slack-meddelanden och Salesforce-data blir lätt spridda på olika platser. Med denna tendens riskerar man att de blir disruptiva element som kan ge negativa effekter på sikt för hela företaget.

Den digitala transformationen är nämligen beroende av kreativa, trendkänsliga människor – enablers. Men hur ska dessa kunna nå ut med sina idéer, om de binds fast vid föråldrade, lokala nätverk? Lägg inte locket på den sjudande grytan av digitala idéer. Underlätta istället medarbetarnas brainstorming och teambuilding genom att alltid ge dem tillgång till information.

Informationen måste vara ständigt tillgänglig. Inte nog med det, den ska vara tillgänglig på alla typer av plattformar – som mobilen, datorn och plattan. Vare sig man befinner sig på kundmöten, på resande fot eller sitter inne på kontoret. Molntekniken som hanterar er information måste vara flexibel och universell. Den moderna arbetsplatsen är inte längre bara på kontoret i stan, den kan bokstavligt talat vara hela världen.

Innehållet i molnet måste vara centraliserat, och det är avgörande att det förvaras tryggt och säkert. Den kreativa processen och företagets digitala strategi ska inte tappas bort, stjälas av konkurrenter eller slarvas med. Innehållet ska i synnerhet inte heller plötsligt bli onåbart – något som kan sätta käppar i hjulet även för den mest visionära entreprenören.

Alltså; molnbaserat, lättillgängligt, tryggt, säkert och anpassat till flera olika enheter – så ska informationen tillhandahållas och så kan din digitala transformation underlättas. Men det krävs något mer. En möjlighet att faktiskt skapa direkt i molnet. Idéer kommer inte på beställning. Du kan lika gärna befinna dig på pendeln hem som på kontoret när inspirationen knackar på.

Dokument måste kunna skrivas, redigeras, stöpas om och bli granskade oavsett var man befinner sig. Inte nog med det – allt ska kunna ske i realtid. Arbetstiderna på ett modernt företag är lika fluktuerande som arbetsmiljön, inte minst när det kommer till de IT-kreatörer som oftast leder den digitala transformationen.

Med en smart molntjänst som är skapad för att underlätta en digitalisering gör man enskilda anställda och kreativa team mer effektiva. Man öppnar också upp för att de mest drivna ska kunna nå sina (och företagets) höga ambitioner. Partners och kunder ska också känna att de närsomhelst kan nå företaget, för att tillsammans arbeta mot det gemensamma målet.

Ingen ska vara rädd för att satsa helhjärtat på digital transformering. En gedigen, användarvänlig, heltäckande, säker och trygg informationsbas är därför ett viktigt första steg när man ger sig ut i en digitaliserad värld. Acceptera inga halvmesyrer, då ett klokt val av molntjänst garanterar god avkastning. Ett resultat som tillfredsställer både dig, dina anställda och dina kunder.

David Benjamin, Europachef Box

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>