Direkt från Virtualiseringsdagen – ”Det ger oss affärer”

Virtualiseringsdagen, Viridis ITVirtualiseringsdagen i Malmö har dragit igång med närmare 300 besökare. IT-Kanalen är på plats och pratar med leverantörer och slutkunder. Följ oss i vimlet, bland seminarier och i montrar.

Läs mer: Röster från Virtualiseringsdagen

 

Solen skiner på den grafitgrå arenan i Malmö som bär Swedbanks namn. Innanför fasaden minglar, pratar, lyssnar, reflekterar närmare 300 personer över sådant som virtualisering och hur man bygger framtidens it. Det är Viridis IT som anordnar Virtualiseringsdagen för femte året i följd. Försäljningschef Niklas Hoffstedt, förklarar var vi hamnat:

– Det här är ett av södra Sveriges största forum med inriktning på virtualisering och it-infrastruktur. Vi vänder oss främst till it-upphandlare både på tekniksidan och i ledning på företag. Men vi har även besökare från konkurrenter, säger han.

Hur kom det sig att ni började med det här?
– Vi kände att de stora eventen var uppe i Stockholm, det fanns inte så mycket här men det fanns ett stort behov. I samband med att vi byggde bolaget ville vi skapa ett forum för oss i branschen. Det är både för våra leverantörer och kunder.

Niklas Hoffstedt, Viridis IT
Niklas Hoffstedt, Viridis IT.

Vad är det rent konkret som vi kommer att bjudas på idag?
– Ni kommer att få ta del av det absolut senaste inom it-infrastruktur. Vi har vår huvudsponsor Microsoft som berättar om hur man bygger modern it för framtiden och man kan förstås prata med oss om hur vi kan hjälpa till.

– Utöver det finns det givetvis flera andra intressanta pass.

Vad har Virtualiseringsdagen givit er affärsmässigt?
– Det här ger oss leads både kortsiktigt och långsiktigt och det ger en stark relation till våra kunder och partner.

Vad får vi inte missa under dagen?
– En höjdpunkt blir nog när Microsofts marknadsdirektör diskuterar med  vår vd Stefan Andersson kring modern it och hur man kan jobba med det.

En av utställarna som precis ställt upp sin monter när IT-Kanalen tar fram pennan är Safenet. Det fokuserar på kryptering och autentisering och försäljningschefen Sören Erkenborn är snabb med att påpeka att just autentiseringsbenet givit dem en hög värdering hos Gartner.

Varför är ni här idag?
 Viridis IT är ju partner till oss, och idag vill vi främst visa två saker. Dels att vi har autentisering som tjänst. Men kan alltså köpa en tvåfaktorsautentisering som tjänst. Det är ganska nytt från oss och något som stämmer väl in med hur efterfrågan på marknaden utvecklar sig.

– Den andra är vår lösning för kryptonyckelhantering, som vi är en av få leverantörer i världen som har.

Sören Erkenborn, Safenet.
Sören Erkenborn, Safenet.

Vad ser du mest fram emot idag?
– Att träffa potentiella kunder och jag tror det finns goda chanser till det. Virtualiseringsdagen är som jag har förstått det ett begrepp i södra Sverige och det är lagtom stort – inte för stort så att man drunknar bland 1000 utställare – men tillräckligt stort för att ge chans att träffa många.

Om vi lyfter blicken lite, vad i slutkundernas behov driver de främsta utmaningarna för era partner?
– Det är den starka utvecklingen kring mobilitet och de utmaningar kring säker tillgång till information det innebär. När du har tillgång till företagets information i fickan blir det ännu viktigare med en säker inloggning till alla dessa resurser.

IT-Kanalen fortsätter att prata med folk under dagen. Stay tuned!

Läs mer: Röster från Virtualiseringsdagen

Post Comment