Distributören Inuit kritisk – vill se skarpare återförsäljare
Hem Nyheter Distributören Inuit kritisk – vill se skarpare återförsäljare

Distributören Inuit kritisk – vill se skarpare återförsäljare

Publicerat av: Redaktionen
Åke Wieslander, Inuit

Åke Wieslander, vice vd och försäljningschef på distributören Inuit.

Under en intervju med IT-Kanalen om hur man säljer it-säkerhet hävdar Inuits vd Åke Wieslander att de stora återförsäljarna slash integratörerna bidrar till att sänka förtroendet för it-säkerhetsbranschen som helhet, och också själva stärker det fokus på pris som ofta råder.

– De har sina fabriker, som har kostat stora summor att bygga upp, och de erbjuder bara det som finns i fabriken. Även om det inte skulle vara den optimala lösningen för kunden.

Det är begripligt säger han, men det innebär också som sagt att kunden inte alltid får den bästa lösningen. Det är helt enkelt för dyrt att ta in nya produkter och utbilda sin personal på dem. För att det ska ske måste ofta kunden själv kräva det, säger han.

Och det drabbar inte bara kunden, utan också återförsäljarna själva. Bland annat genom att det ofta leder till att alla till slut ”krigar” om samma kunder med samma produkter. Med den pris som enda vapen.

– Återförsäljare måste bli tydligare i sin profil, de måste våga satsa på en linje, en specialitet eller ett område som de tror på och kan bli riktigt duktiga på. Då kommer kanalen att kunna sälja säkerhet på det sätt som fungerar bäst – genom att bygga förtroende, säger han.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>