Distributören SEC startar i Sverige med tidigare Computerlinks-vd
Hem Nyheter Distributören SEC startar i Sverige med tidigare Computerlinks-vd

Distributören SEC startar i Sverige med tidigare Computerlinks-vd

Publicerat av: Redaktionen

SEC DatacomDanska distributören SEC Datacom etablerar sig i Sverige. Bolaget ska ledas av Michael Enlund och Lena Gulliksen, båda från Computerlinks som Arrow ECS förvärvade före årsskiftet.

Lars Zinglersen, CEO på SEC Datacom i Danmark, säger att de planerat detta länge och väntat på rätt läge. Det har alltså infunnit sig nu.

– Vi har tillräckligt goda finanser för att klara av det här på ett bra sätt nu och vi är också mycket nöjda med att kunna jobba med Michael och Lena.

Michael Enlund

Michael Enlund.

Han medger att det var högst lägligt att Michael Enlund blev tillgänglig i samband med Arrow ECS:s förvärv av Computerlinks, men att det inte var avgörande eftersom etableringen i Sverige redan var planerad. Michael Enlund tillträder den 1 augusti som vd för det svenska bolaget och Lena Gulliksen blir försäljningsdirektör.

Finns det plats för ytterligare en distributör?
– Ja, vi bedömer förstås att det gör det. Flera av våra leverantörer har pratat med oss och vill jobba med oss även i Sverige. De uppskattar det sätt vi arbetar på i Danmark, med hög kunskapsnivå och starkt engagemang, och vill att vi tar det till Sverige, säger Lars Zinglersen och påpekar att man redan idag arbetar med 25-30 återförsäljare i Sverige för vissa produkter.

Verksamheten i SEC Sweden AB, som bolaget kommer att heta, startar i augusti med sex personer. Planen är att man ska vara runt tolv personer vid årsskiftet.

Vilka leverantörer kommer ni att börja med?
– Vi håller på att slutföra avtalen med dem nu och jag kan inte säga vilka de är innan det är klart. Men vi kommer att ha en handfull leverantörer från början. En del av dem är sådana som har önskat att arbeta med oss på den svenska marknaden, andra har precis tillkommit och ytterligare några är på väg in, säger Lars Zinglersen.

Inledningsvis rör det sig om leverantörer inom it-säkerhet, men inom det första året ska distributören täcka unified communications, lagring och datacenter, vilka är de områden SEC Datacom täcker på sin hemmamarknad.

Kontoret kommer att ligga i Stockholm, där också ett mindre lager ska etableras. Men lejonparten av produkterna kommer att skeppas från nuvarande lager i Köpenhamn.

– Vi kommer att kunna leverera därifrån på under ett dygn, säger Lars Zinglersen.

Vilka utmaningar ser du?
– Jag har stor respekt för de olika marknaderna i de nordiska länderna. Det är ingen naturlag att vi kommer att nå framgång i Sverige bara för att vi har gjort det i Danmark. Men vi tror att vi har ett bra koncept och när vi kommer in i Sverige är det viktigt att vi gör det på ett svenskt sätt och därför är Michael och Lena viktiga.

– Vi ska inte starta ett danskt företag i Sverige. Vi startar ett svenskt företag som leds av personer som känner den svenska marknaden.

Sverige-etableringen är ett led i en nordisk etablering. Näst på tur står Norge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>