Dropbox introducerar nya sätt att administrera

Dropbox introducerar nya sätt att administrera internt och externt samarbete och fildelning.

Förra året påbörjade vi ett initiativ vi kallar AdminX.

Vårt mål är att från grunden förändra IT-administrationen för företag, som använder Dropbox Business och Dropbox Enterprise. Anledningen att vi idag har över 500 miljoner användare är att vi alltid satt användarupplevelsen först och samma princip har vi nu använt för att ge administratörer samma upplevelse. AdminX handlar dropbox adminom att ha en bra balans mellan slutanvändaren samt göra det enklare för administratörer att ha bra översikt, kontroll och säkerhet i en komplex intern och extern sammarbetsmiljö. Vi är idag stolta över att kunna presentera den första vågen av AdminX-verktyg idag.

Enkelt, effektivt och säkert samarbete med den nya teammappen

Anställda vill ha en enkelt och bekväm plattform där de kan samarbete. Ett ställe, som är tillgängligt internt för både interna och externa kollegor/samarbetspartners oavsett val av plattform och hardware. IT skall samtidigt ha visibilitet och kontroll att styra hur företagets data blir delat, så att rätt personer har tillgång till rätt data. Den nya teammappen säkerställer just det och ger företag optimala förutsättningar för samarbete och säkerhet.

Med teammapparna får IT-avdelningar dessa möjligheter:

Kontrollera samarbeten med behörigheter på flera nivåer: förbättrade delningsfunktioner ger administratörer kontroll att styra medlemskap för team- eller undermappsnivå, samt ge interna och externa tillgång till de mappar som de behöver.

Centralisera content management: team folder manager hjälper administratörer se alla sina teammappar på en simpel överblicksbild. Det gör det enkelt att skräddarsy delningspolicies och förhindra att konfidentiellt material delas med fel användare.

Administrera synkningsinställningar på stor skala: med sync management kan administratörer styra vilket innehåll som automatiskt synkas till företagets datorer. Detta förenklar onboarding av nya användare och säkerställer att medarbetarnas hårddisk inte blir full av irrelevant data.

Allt ovanstående hade inte varit möjligt utan nära samarbete med beta-testare, som har givit oss feedback på den tidigare versioner av teammappen. Everett Plante, IT-direktör/vice VD för informationsteknik på Silicon Laboratories, tyckte så här:

Silicon Labs är fokuserade på samarbete, och vi letar alltid efter nya sätt att hjälpa våra anställda att vara mer produktiva. På mindre än en månad har teammappen i Dropbox redan transformerat sättet vi samarbetar globalt, både internt och externt. Vi är mycket entusiastiska över de produktivitetsförbättringar som Dropbox Business innebär för vår globala arbetsstyrka.”

Med start idag kommer Teammappsfunktionen att lanseras gradvis. Administratörer kan begära att få tillgång till funktionen nu genom vårt Early Access Program.

Förenklad administration genom en förbättrat admin-konsoll

Genom många års forskning och analyser har vi gått god insikt i de behov, krav och önskningar IT-avdelningar och administratörer har gällande IT-lösningar. Vi har kommit fram till att de önskar kraften och enkelheten Dropbox erbjuder slutanvändaren, samt ha tillgång till pålitliga administrationsverktyg som hjälper dem att skydda företagets data. Idag, som en del av vår AdminX satsning, kan vi presentera en ny administrationsupplevelse, som både har förstärkts med nya funktioner och effektiviserats för att kunna ge mer intuitiv hantering.

Verktygen innebär att IT-avdelningar nu kan:

Öka effektivitet för administratörer: En uppdaterad adminkonsol gör det lättare än någonsin att hitta de verktyg som behövs för att samarbete inom företaget.

Utöka säkerheten med en logg över filhändelser: aktivitetsloggen har nu fler händelser – inklusive tillägg av filer, redigeringar och raderingar – och ger därmed administratörer bättre överblick över slutanvändares filåtgärder.

Centraliserad gruppkontroll: företagshanterade grupper, som ger mer kontroll över teamorganisering, finns nu tillgängliga för alla Dropbox Business-administratörer.

Hantera åtkomst till enheter: Nya funktioner som snart kommer lanseras, ger administratörer möjligheten att sätta upp begränsningar för hur många enheter som kan synkas, vilket gör obehörig åtkomst svårare.  Dessa enklare kontroller kommer att vara ett komplement till avancerade EMM-inställningar från våra partners.

Dessa förbättringar är bara den första vågen av AdminX-initiativet, och mycket mer är på väg. Vill du veta mer om dessa funktioner och administration av Dropbox Business, besök vår nya webbplats för IT-beslutsfattare

Post Comment