Hem Nyheter Dustin drar upp lagertempot med ny robotlösning

Dustin drar upp lagertempot med ny robotlösning

Publicerat av: Redaktionen

Nu investerar Dustin, som är en av Nordens ledande e-handlare, i ett robotlager.

Dustin drar upp lagertempot med ny robotlösning 3Roboten ska bland annat öka servicegraden mot kunderna genom kortare hanteringstid i lagret och kommer att kunna hantera 1 600 orderrader i timmen, motsvarande 75 procent av alla kundorder.

För att öka effektiviteten och digitalisera den egna verksamheten ytterligare beslutade Dustin redan i höstas att skala upp logistiken och investera i en robotlösning på centrallagret i Rosersberg, norr om Stockholm. Bygget av roboten påbörjades i februari och är nu färdigställt och satt i produktion.

Närmare 60 robotar ska plocka varor bland 35 000 backar i en 1 300 kvadratmeter stor lagringsyta och därmed öka effektiviteten med 25 procent.

Dessutom frigör roboten en förvaringsvolym på 8 000 kubikmeter vilket ger Dustin 15 procent högre lagerkapacitet.

– Med det automatiserade lagret ska vi fortsätta leverera kundnöjdhet på högsta nivå. Vi kommer bland annat att kunna hantera order senare på dagen och därmed korta leveranstiderna för de nordiska kunderna. Ett effektivt och automatiserat logistikkoncept är dessutom en viktigt framgångsfaktor för att behålla och stärka vår ledande position på marknaden och fortsätta skapa tillväxt, säger Jenny Ring, EVP Supply Chain på Dustin.

Systemet som Dustin har valt att använda heter AutoStore. Lösningen har levererats av företaget Element Logic.

– AutoStore passar e-handeln väldigt bra och just den här modellen är som klippt och skuren för Dustin. Vi har ett väldigt stort sortiment med cirka 255 000 produkter, där merparten av artiklarna är relativt små, säger Jenny Ring.

– Vi är otroligt stolta över att få leverera den satsning det här innebär vilket kommer göra Dustin till en än mer tongivande spelare på marknaden och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete framöver, avslutar Thomas Karlsson, vd på Element Logic i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>