Dustin Expo: Asus lyfter skynket från Intel-telefoner
Hem Produkt Nyheter Dustin Expo: Asus lyfter skynket från Intel-telefoner

Dustin Expo: Asus lyfter skynket från Intel-telefoner

Publicerat av: Redaktionen

Dustin Expo bjöd som vanligt på flera nyheter från många av de 70-talet utställare som fyllde golvet. Asus och Intel bjöd på en tillsammans. Vi besökte Asus-montern för att få reda på mer.

Andreas Zannin, Asus

Andreas Zannin visar en av Asus nya mobiltelefoner, Zenfone 6.

Det är kö till Andreas Zannin i Asus-montern. Han är leverantörens pr-ansvarige och det som drar är de tre nya smarta telefonerna som kort och gott heter Zenfone 4, 5 och 6. För all del lockar nog också deras hybridapparater där en mobil dockas i en surfplatta.

Men mobilerna är alltså den stora nyheten för dagen. De kommer i tre storlekar och följaktligen med tre olika prislappar och avsedda för tre olika målgrupper.

Nyheten, bortsett från att det är premiär för smarta telefoner i Asus sortiment över huvud taget, är att apparaterna snurrar på Intel-processorer. Det är nu kanske snarare än nyhet som betyder mer för processortillverkaren, men för Asus innebär det att de kan erbjuda längre batteritid och bättre prestanda jämfört med vad processorer som är brukligt att bygga smarta mobiler runt ger.

– Och med tanke på att mobiler idag används till mycket mer än att ringa, som att spela spel eller använda andra appar, har förstås prestandan en stor betydelse för användarupplevelsen, säger Andreas.

Priserna är inte klara ännu, men Andreas säger att de kommer att ligga under 2 000, 3000 respektive 4 000 kronor när de lanseras under sommaren. Hur långt under återstår att se.

Vilken blir storsäljaren tror du?
– Själv älskar jag ju 6-tumsmodellen. Men jag tror att 4:an och 5:an är de som kommer att sälja mest.

Bredvid de tre nykomlingarna i mobilsegmentet tronar en apparat som har fått namnet the New Padfone. Modellen är som namnet antyder en uppdatering av den ursprungliga varianten som lanserades i samband med förra upplagan av Dustin Expo. Det är som tidigare en 5-tumstelefon som dockas i en 10-tumsplatta.

Helt ny är däremot 7-tumsplattan intill, Padfone Mini, som gömmer en mobil med en 4,3-tumsskärm på baksidan.
Trycket i montern är alltjämt högt. Vi lämnar över Andreas till nästa gäng som väntar på att få de nya modellerna förevisade och går vidare i vimlet.

Fakta Zenfone

Asus ZenfoneAsus Zenfone 4
Processor: Intel Atom 1,2 GHz
Operativsystem: Android 4.4 Kitkat
Skärm: 4 tum
Minne: 1 GB

Asus Zenfone 5
Processor: Intel Atom 2 GHz
Operativsystem: Android 4.4 Kitkat
Skärm: 5 tum, HD
Minne: 1 GB

Asus Zenfone 6
Processor: Intel Atom 2 GHz
Operativsystem: Android 4.4 Kitkat
Skärm: 6 tum, HD
Minne: 1 GB

Padfone Mini

Processor: Snapdragon 1,4 GHz
Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean
Skärm: 4,3 tum (telefon) 7 tum HD IPS (platta)
Minne: 1 GB

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>