Dustin Expo: HP visar världens starkaste ultrabook
Hem Reportage Dustin Expo: HP visar världens starkaste ultrabook

Dustin Expo: HP visar världens starkaste ultrabook

Publicerat av: Redaktionen

Den runda arenan började fyllas snabbt av hungriga besökare när Dustin Expo slog upp portarna klockan 10. Hungern mättas av prylar, tekniksnack och mingel nere på planen i Globen, där ett 70-tal utställare står beredda att svara på frågor, sälja in ny teknik och visa det senaste. Dustin väntar sig runt 10 000 besökareDustin Expo i Globen 2014

Dustin Expo 2014, HP Mobile printing

Mikel Alom på HP visar mobilutskrift.

Vid HP:s monter träffar vi Mikel Alom. Han sitter på en lådcykel försedd med en skrivare. Budskapet går inte att ta miste på: det handlar om mobila utskrifter. Jag avböjer erbjudandet om att skriva ut från min mobil och går vidare in i montern.

Där hittar vi Staffan Sjöberg som är ansvarig för HP:s konsument-pc. Han lyfter en snygg, röd maskin som förvisso ser plastig ut, men på ett robust sätt. Det är en alldeles ny hybridapparat som fått namnet Pavillion 11 X360 och har en skärm som går att vika runt på baksidan.

– Vi har ju haft mycket hybrider där man tar loss skärmen från tangentbordet. Den här varianten blir ett bra komplement, säger han och visar olika sätt att använda datorn på. Som filmduk (nåja) med datorn ställd som ett tält, som platta med skärmen vikt dikt mot baksidan. Och ytterligare två varianter.

Maskinen är alldeles ny har precis börjat sippra ut i kanalen.

– Den kommer att finnas ute hos återförsäljarna under april med ett slutkundspris på 3 990 kronor mot konsument.

Staffan Sjöberg, HP med Pavillion 11 X360

Staffan Sjöberg, HP, visar nya Pavillion 11 X360.

Sen visar han en Chromebook och en Android-baserad allt-i-ett med en gigantisk skärm på 21 tum. Man frågar sig: vem köper en sån?

– Vem som helst. Men det är en produkt som du själv måste känna in vad den gör för dig. Jag har hört folk som ställer den i köket exempelvis, för att visa recept eller låta ungarna spela.

I en annan del av montern hittar vi Olle Lundberg som är ansvarig för bärbara företagsdatorer.

Varför ska man komma hit?
– VI har bland annat våra nya Elitebooks, som är flaggskeppen på företagssidan. De har blivit tunnare, lättare och har mer touch. Vi har också ett antal hybridlösningar för företagssidan, säger han.

Han pekar också på nya plattan för företag, Elitepad 1000, som är efterföljaren till Elitepad 900. Den nya modellen är snabbare, har bättre skärm, stöd för 4G och klarar 64-bitars operativsystem

– Den har nyligen lanserats. Den är tunn, lätt och flexibel tack vare en stor flora av tillbehör i form av dockor och ’jackor’ bland annat.

Hans kollega Stefan Jeleby, ansvarig för tunna klienter och arbetsstationer, by visar glatt upp en bärbar som inte liknar något annat. Det är en arbetsstation i ultrabook-format. Modellen heter Zbook 14 och målgruppen är bland annat folk som arbetar med media.

– Den väger 1,6 kg och är ”21 millimeter tunn, har alla portar inbyggda, säger han.

I kategorin udda formfaktorer hos arbetsstationer visar han också upp allt-i-ett-modellen Z1, som faktiskt funnits under ett par år men nu fått en uppgradering med Thunderbolt och touch-skärm bland annat.

IT-Kanalen återkommer strax med mer rapportering från mässan. Mycket mer!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>