Dustin förvärvar finsk tjänsteleverantör – växer inom SMB

Dustin har tecknat avtal om att förvärva ITaito Oy, en finsk leverantör av IT-tjänster med fokus på små och medelstora företag.

Dustin förvärvar finsk tjänsteleverantör - växer inom SMB 1ITaito har ett brett erbjudande inom bland annat managerade tjänster, molntjänster, säkerhet och data center.

– Med förvärvet av ITaito blir vi en partner för små och medelstora företag i Finland när de behöver lösa sina IT-utmaningar oavsett om det gäller produkter eller tjänster. ITaitos starka och breda tjänsteerbjudande blir ett naturligt komplement till Dustins e-handel. Jag är mycket glad över att vi nu stärker vår position i Finland ytterligare och får ett starkt helhetserbjudande på samtliga marknader, säger Thomas Ekman VD och koncernchef Dustin.

ITaito grundades 2008 och omsatte under räkenskapsåret 2017 cirka 5,7 MEUR. Bolaget har 26 medarbetare med kontor i Vantaa utanför Helsingfors och förvärvas från en ägargrupp bestående av medarbetare och privata investerare.

– Dustin har lång erfarenhet av små och medelstora företag, tillsammans kommer vi kunna skapa stora synergier. ITaito stärker Dustins erbjudande till små och medelstora företag genom att addera tjänster, samtidigt som våra befintliga kunder får tillgång till Dustins breda erbjudande och effektiva e-handel. Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande som en del i Dustin, säger Vesa Korkiamäki VD och delägare.

Förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Dustins vinst per aktie under innevarande räkenskapsår. Bolaget beräknas konsolideras i Dustin under juni 2018 och kommer att verka under eget namn tillsvidare.