Dustin förvärvar svensk leverantör av nätverkslösningar

Dustin förvärvar svensk leverantör av nätverkslösningar

Dustin har tecknat avtal om att förvärva Commsec, en leverantör av nätverks- och säkerhetslösningar på företagsmarknaden.

dustinGenom förvärvet kompletterar Dustin sitt svenska erbjudande inom rådgivning och implementering av avancerade produkter och tjänster för små och medelstora företag.

– Den starka trenden inom mobilitet och molntjänster medför ökande krav på våra kunders nätverk. Vi har ett attraktivt produktutbud, med Commsec stärker vi vår rådgivning för att kunna hjälpa företagen med de bästa lösningarna för deras IT-utmaningar. Det ligger i linje med förvärvet av det finska nätverksbolaget Resolute och blir en del i att skapa ett starkt nordiskt erbjudande, säger Marcus Lindqvist, Sverigechef Dustin.

Commsec grundades 2004 och förvärvas av nuvarande ägare som kommer stanna kvar i bolaget. Idag har bolaget ett 15-tal anställda med kontor i Stockholm, Sala och Borlänge. Under räkenskapsåret 14/15 (maj – april) omsatte bolaget 33 MSEK. Förvärvet förväntas inte ha någon signifikant påverkan på Dustins resultat under innevarande räkenskapsår.

– Som en del i Dustin får vi en möjlighet att nå ut till en bredare kundbas samtidigt som vi kommer kunna erbjuda våra befintliga kunder en helhetslösning säger Fredrik Dahlgren, grundare av Commsec.

Commsec är ett av få företag som är silvercertifierade av Cisco och har utsetts till DI Gasell 2011, 2012 och 2013. Bolaget konsolideras i Dustin från 1 oktober och kommer fortsätta verka under eget namn tillsvidare

Post Comment