Dustin förvärvar svenskt bolag inom hosting
Hem Nyheter Dustin förvärvar svenskt bolag inom hosting

Dustin förvärvar svenskt bolag inom hosting

Publicerat av: Redaktionen

Dustin har tecknat avtal om att förvärva Idenet, ett svenskt bolag specialiserade på hosting och applikationsdrift. 

Genom förvärvet kompletterar Dustin sitt erbjudande av mer avancerade tjänster. Den nya portföljen av hostingtjänster kommer på sikt erbjudas till alla Dustins nordiska kunder.dustin

–   Idenet är med sina hostinglösningar ett starkt komplement till Dustins befintliga utbud och ett naturligt steg i vår ambition att leverera standardiserade tjänster som underlättar företagens IT-vardag. Genom förvärvet får vi också möjlighet att leverera hybrida molnlösningar i egen regi. Inom Idenet finns ett stort kunnande om private cloud som nu kommer komma alla Dustins kunder till del, säger Jens Haviken, Head of Services Dustin.

Idenet grundades 1992 och förvärvas från den nuvarande ägaren, Per Werngren, som kvarstår i bolaget. Idag har bolaget cirka 50 anställda med kontor i Stockholm. Under räkenskapsåret 2015 omsatte bolaget 53 MSEK. Förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Dustins vinst per aktie under innevarande räkenskapsår.

–   Som en del i Dustin får vi en möjlighet att sätta vårt erbjudande i ett bredare sammanhang där vi når ut till en större kundbas. Jag är glad att Dustin blir Idenets nya ägare eftersom de delar våra värderingar och vi har en väl fungerande samsyn på utvecklingen för våra tjänster säger Per Werngren, CEO Idenet.

Idenet innehar Gold inom Hosting i Microsoft Partner Network. Bolaget konsolideras i Dustin från 2 maj och kommer att fortsätta verka under eget namn tillsvidare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>