Dustin tar IT-säkerhetsarbetet till nästa nivå – anställer tre CISOs
Hem Säkerhet Dustin tar IT-säkerhetsarbetet till nästa nivå

Dustin tar IT-säkerhetsarbetet till nästa nivå

Publicerat av: Redaktionen

Nu tar Dustin, som är en onlinebaserad ledande IT-partner i Norden och Benelux, säkerhetsarbetet till nästa nivå och etablerar en helt egen funktion för informationssäkerhet.

Till den nya enheten rekryteras ytterligare två CISOs som ska säkerställa att säkerhet blir en tydligare del av affären.

– Digitaliseringstrenden håller i sig och för att kunna verka i en digitaliserad värld är det nödvändigt att stärka upp säkerhetskompetensen, både när det gäller våra interna förmågor och vår leverans. Säkerhet har blivit en naturlig del av affären och för att integrera säkerhet i ännu större utsträckning förstärker vi nu vår organisation med tre CISOs, säger Alexandra Fürst, COO Nordic, Dustin.

Hoten mot IT-säkerheten har ökat snabbt och trenden är tydlig; den senaste tiden har fler företag än någonsin utsatts för IT-attacker. För att kunna lyckas nå affärsmålen behövs ett integrerat säkerhetsfokus.

– Säkerhetsorganisationen ligger inte under IT – vilket är vanligt – utan det är en separat gruppfunktion för hela koncernen. Säkerhet är därmed inte enbart en IT-fråga utan en integrerad del av samtliga våra affärsområden. Tack vare rekryteringarna får vi både kompetens som fokuserar på strategisk affärssäkerhet och kompetens att hantera taktisk och operativ nivå, säger Alexandra Fürst.

Att ett företag har mer än en CISO är ovanligt och att Dustin väljer att förstärka med ytterligare kompetens beror på att det finns både behov och potential i att kunna analysera och svara upp på säkerhetsfrågor i flera delar av affären.

Dustin tar IT-säkerhetsarbetet till nästa nivå – anställer tre CISOs

Alexandra Fürst, COO Nordic, Dustin.

– Säkerhet ska ses som en affärsmöjlighet och medvetenheten bland användarna behöver öka. Alla behöver ta mer ansvar för IT-säkerhetsarbetet, och inse att en kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk. Vi behöver förstå säkerhet i flera dimensioner och i samtliga affärsområden och funktioner, avslutar Alexandra Fürst.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>