Dustins nätverksevent – av kvinnor för kvinnor

[KVINNOR PÅ KANALEN] Nätverket Women in Business bjöd in till en inspirerande kväll med föreläsningar och diskussioner kring temat hållarbarhet, med fokus på jämställdhet och mångfald.

Det inleddes på eftermiddagen på Scandic Haymarket på Hötorget i Stockholm. Där vi fick ta del utav två intressanta personer Caroline och Jenny, och deras kunskaper samt mångåriga Dustins nätverksevent - av kvinnor för kvinnor 1erfarenheter.

Varför krävs mångfald för att skapa inkluderande och innovativa företag? Och vad behöver förändras för att det ska bli mer jämställt på arbetsplatsen? Hur blir bolaget mer lönsamt med mångfald och jämställdhet?

Caroline Berg Ordförande Axel Johnson samt medlem i Dustins styrelse Caroline Berg är sedan 2015 styrelseordförande för familjeföretaget Axel Johnson. Fokuset var att mångfal och inte bara ett genus pespektiv utan vikten för för deras bolag bl.a  Åhléns, Martin & Servera, Kicks, Axfood med Willys och Hemköp att spegla sammahället i stort. Två av målen är att bolagen ska ha jämn könsfördelning bland ledare (balans 40/60 procent), och minst 20 procent av ledarna ska ha internationell bakgrund. Caroline är mycket engagerad i ämnet även fick sina kollegor att “öppna sina dörrar” där personen bjöd in okända människor i sitt hem för att lära känna och tog efarenheten av detta tillbaka in i styrelserummet. Detta har gnererat 10.000 möten, man kan inte göra allt men man kan göra något, avslutar Caroline.

Andra tarlaren för kvällen var Jenny Strömstedt programledare och samhällsjournalist. Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest erfarna kvinnliga programledare med flera tusen direktsändningstimmar bakom sig. Hon kombinerar en gedigen bakgrund som samhällsjournalist med förmågan att underhålla en bredare publik. Under Dustin´s Women in Business delar Jenny med sig av sin erfarenhet av att vara kvinna i mediabranschen, och resonerar kring hur hon framställs och vad som egentligen är ens ”riktiga” jag. Hon pratade även om friheten av sin kropp och olikheten manligt vs kvinnligt och vad som faktiskt måste förändras för att det ska kunna bli mer jämställt på arbetsplatsen – och hemma hos var och en av oss.

Kvällen vidtogs med god mat, dryck och mingel i Dustin Concept Store på Sveavägen 44 där fick vi har chansen att knyta värdefulla kontakter. På plats kunde även den som ville testa VR och andra nyheter från kvällen partner Dell EMC.

Dustins nätverksevent - av kvinnor för kvinnor 2 Dustins nätverksevent - av kvinnor för kvinnor 3 Dustins nätverksevent - av kvinnor för kvinnor 4 Dustins nätverksevent - av kvinnor för kvinnor 5 Dustins nätverksevent - av kvinnor för kvinnor 6 Dustins nätverksevent - av kvinnor för kvinnor 7