Dynatrace förbättrar AI-funktioner för överblick av Microsoft Azure-baserade miljöer

Software intelligence-företaget Dynatrace, har utökat sin plattform för mjukvaruintelligens så att den automatiskt tar in mätdata från alla tjänster som har stöd för Microsoft Azure Monitor, vilket är Microsofts lösning för insamling av telemetridata för Azure-miljöer.

Dynatrace förbättrar AI-funktioner för överblick av Microsoft Azure-baserade miljöer 1Genom att kombinera dessa data med den data som redan samlas in via Dynatrace-plattformen får kunder mer exakta insikter om sina Azure-miljöer och multi-cloud-miljöer. Det ger möjligheten att snabbare driva cloud-satsningar och digital transformation.

Med de nya funktionerna kan Dynatrace se till att ta med data från fler än 80 tjänster som baseras på Azure Monitor-tjänster och som spänner över applikationer, mikrotjänster och infrastrukturbaserade tjänster. Därigenom kan mätdata från tjänster som Azure HDInsight för Apache Hadoop, Spark och Kafka, Azure Container Instances för container-utveckling och Azure Kubernetes Service nu automatiskt samordnas med distribuerad spårning, loggning, användarupplevelser och andra överblicksdata som redan bearbetas med Dynatrace plattform.

Med denna mer omfattande data från Azure kan Dynatrace Smartcape, som löpande koordinerar en kunds full-stack-topologi, och Dynatrace AI engine, Davis™, direkt identifiera och prioritera bland en större mängd avvikelser som kan uppstå i Azure-miljöer och även erbjuda mer precisa svar, vilket gör att verksamheter sparar tid, pengar och resurser.

“Dynatrace är särskilt utvecklat för molnmiljöer som Microsoft Azure, med automatisering och insikter som grundstenar,” säger Steve Tack, SVP Product Management, Dynatrace. “Samtidigt som vi alltid har erbjudit distribuerad spårning och insikter på kodnivå för applikationer som körs på Azure, kan Dynatrace- och Azure-kunder nu, tack vare att all data från alla Azure Monitor-tjänster omfattas, migrera ännu fler tjänster ännu snabbare till molnet. Samtidigt ökar pålitligheten och riskerna minskar.”

“Behovet av digital transformation driver verksamheter till att öka sina investeringar av molnutveckling via Azure, säger Casey McGee, Vice President, Global ISV Sales, Microsoft. “Vi är glada att Dynatrace utökar sin AI-baserade Software Intelligence-plattform till att omfatta mätdata från alla Azure Monitor-tjänster, och därmed erbjuda bättre funktioner för automatisering och insikter, vilket är två viktiga faktorer för verksamheter i sina förändringsresor.”