EasyLife – en enklare fordonsvardag
Hem DISTRIBUTÖRIngram Micro EasyLife – en enklare fordonsvardag

EasyLife – en enklare fordonsvardag

Publicerat av: Redaktionen

I början av året gick vi ut och berättade om hur Ingram Micro tillsammans med Apple premium resellers i Sverige genomförde ett i branschen unikt projekt.

Återförsäljarna ville öka sin möjlighet att på ett mer trovärdigt sätt vara en viktig del av EasyLife – en enklare fordonsvardag 2svenska företagskunders verksamheter. Med ett starkt samarbete, undersökningar och workshops hittade vi nya affärmöjligheter och lösningar som resulterade i ett antal nya tjänster.

En av de verksamhetsnära tjänster som Ingram Micro tillsammans med återförsäljare tagit fram heter EasyLife och syftar till att förenkla livet för personer och företag som använder fordon i tjänsten.

Leverantören bakom verktyget är TelliQ som arbetat med att koppla upp fordon och maskiner till olika enheter sedan 2002. TelliQ har sin bas i Arboga med 40 anställda men har kunder över hela världen. De jobbar primärt mot 3 affärsområden; Fordon, Infrastruktur och OEM Maskintillverkare.

”Det var väldigt kul för oss att få komma in och samarbeta med Ingram Micro i detta projekt då det för oss är en helt ny kanal och vi på så sätt når ut till helt nya återförsäljare”, säger Markus Östergårde som är försäljningschef på TelliQ.

I vanliga fall vänder sig TelliQ i första hand mot företagare där fordon, maskiner och anläggningar är en viktig del av verksamheten. Över 2000 företag, från Atlas Copco till den lokala hantverkaren, har med hjälp av deras tjänster en ständig överblick och kontroll över sina fordon, maskiner och anläggningar.

EasyLife

EasyLife är framtagen för att förenkla livet för personer som använder fordon i tjänsten. Med EasyLife skall användaren uppleva mindre friktion i vardagen. Men den ger också företaget en ökad koll på kostnaderna och information kring den anställdes körbeteende.

Produkten är en liten dongel som fästs i bilen alldeles i närheten av ratten och som skickar all information till appen i telefonen.

Funktioner som EasyLife ger användaren och företaget:

  • Elektronisk körjournal
  • Enkel administration av utlägg och kvitton
  • Statistik kring bränsleåtgång, utsläpp etc
  • Hantering av all löneadministration kring förarna
  • Information kring körbeteende; hastighet, bromsbeteende etc

Målgruppen för EasyLife är stor, allt ifrån större företag med många tjänstebilar till enmansföretaget som vill ha koll på sin egen körning och ekonomi kring bilen. Systemet fungerar till alla bilar oavsett märke. I många större organisationer är det idag ett krav att kunna ta fram information kring just körbeteende, bränsleåtgång och utsläpp.

”Enkelheten där användaren själv kan montera och installera sin teknik ger möjlighet för återförsäljaren att sälja via helt nya kanaler. Konceptet med alla enskilda funktioner på ett ställe ökar sammantaget verksamhetsnyttan kring mobilitet och företagens mjuka värden, och ökar samtidigt möjligheten för merförsäljning hos ÅF-ledet”, säger Daniel Frendegard Outbound Sales Manager Apple på Ingram Micro.

”Genom samarbetet med Ingram Micro har vi möjlighet att bearbeta en ny typ av företag och också ta med produkten utanför Sveriges gränser”, avslutar Markus Östergårde på TelliQ

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>