Hem Nyheter EcoDataCenter ingår flerårigt avtal med H&M-gruppen inom datacentertjänster

EcoDataCenter ingår flerårigt avtal med H&M-gruppen inom datacentertjänster

Publicerat av: Redaktionen

För H&M-gruppen möjliggör outsourcingen en säkrare IT-drift samt ett tydligt steg mot mer klimatsmart datahantering.

EcoDataCenter ingår flerårigt avtal med H&M-gruppen inom datacentertjänster 3– Att få förtroendet från en så pass stor och hållbarhetsfokuserad aktör som H&M-gruppen är fantastiskt och ett viktigt steg för oss. Vi ser fram emot att få bidra till deras ökande digitalisering med höga krav på tillgänglighet, och samtidigt kunna bidra till deras stora fokus på förbättringar inom hållbarhet, säger Magnus Angermund Chief Marketing Officer på EcoDataCenter.

EcoDataCenter är experter och specialiserade inom datacenter med olika kombinationer av tjänster, och kan därigenom garantera en storskalig drift med absolut högsta tillgänglighet. EcoDataCenter har en stark position inom hållbarhet och säkerhet där företaget hittills är mest känt för de klimatpositiva datacentren i Falun.

H&M-gruppen har sedan länge arbetat aktivt med högt ställda hållbarhetsmål och genom att välja EcoDataCenter som leverantör tas ett viktigt steg i resan mot en mer cirkulär och hållbar verksamhet. Avtalet omfattar klädföretagets datacenterbehov för Norra Europa vilket förutom storskalighet även kräver en IT-lösning med högsta möjliga säkerhet. Detta är något som passar väldigt bra ihop med EcoDataCenters erbjudande.

– Vi ser en tydlig trend i att allt fler bolag och organisationer nu insett vilken miljöpåverkan IT faktiskt har och att man nu värderar riktig och bevisad hållbarhet i valet av datacentertjänster, något som även stöds av denna affär. Vi är väldigt stolta över att ha vunnit H&M-koncernens förtroende, avslutar Lars Schedin, VD för EcoDataCenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>