EcoDataCenters ägare säkrar 5 miljarder kronor för att möjliggöra tillväxtplanerna
Hem Nyheter EcoDataCenters ägare, Areim, säkrar 5 miljarder kronor för att möjliggöra tillväxtplanerna

EcoDataCenters ägare, Areim, säkrar 5 miljarder kronor för att möjliggöra tillväxtplanerna

Publicerat av: Redaktionen

EcoDataCenters ägare, Areim, har framgångsrikt stängt sin nordiska datacenterfond, Areim DC Fund, med 5 miljarder kronor i kapital från ledande institutionella investerare.

Kapitalet kommer att användas för att möjliggöra ytterligare tillväxt och driva den gröna omställningen inom datacenterbranschen genom EcoDataCenter.

Dataanvändningen i samhället växer snabbt och förväntas öka med 300 % under de kommande fem åren som ett resultat av 5G-utbyggnaden, framväxten av AI och ett ökande antal uppkopplade produkter och tjänster. I hela Europa byggs datacenter i snabb takt för att möta efterfrågan, ofta utan krav på cirkuläritet och hållbarhet. EcoDataCenter vill bygga grunden för vårt digitala samhälle på ett så hållbart sätt som möjligt.

EcoDataCenters ägare säkrar 5 miljarder kronor för att möjliggöra tillväxtplanerna-Det här gör det möjligt för oss att genomföra vår strategi att leverera mer hållbara datacentertjänster till kunderna och att bli ett ledande datacenterföretag i Norden, säger Dan Andersson, VD för EcoDataCenter.

EcoDataCenter har sitt huvudkontor i Falun och driver ett av världens mest hållbara datacenter.

Företaget meddelade nyligen att man utvecklar ett nytt stort datacentercampus i Östersund för att ge kunderna ytterligare tillväxtmöjligheter.

-Vi ser ett ökat intresse för den nordiska datacentermarknaden, drivet av den starka digitaliseringstrenden och de många fördelar som finns med att etablera och driva datacenter i Norden. Med vår datacenterfond kan vi, genom EcoDataCenter, vara med och möjliggöra den gröna omställning som branschen behöver för att möta samhällets behov idag och i framtiden, säger Therese Norling, Fund Manager, Areim.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00